Comunicate de presă

Published on noiembrie 25th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Liceenii de la „Marin Preda” discută mâine despre toleranţă şi acceptare faţă de colegii cu dizabilităţi

Primăria Sectorului 6 sprijină proiectul derulat de Fundaţia Motivation România şi Fundaţia Special Olympics din România, care organizează mâine, 26.11.2015, la Liceul Teoretic Marin Preda din Sectorul 6  un eveniment în care vrea sa implice copii cu şi fără dizabilităţi, colegi în învăţământul de masă.

Evenimentul, al cărui scop este acela de a rupe bariere şi de a crea prietenii, se va desfăşura între orele 13.00 – 16.30 şi este adresat atât elevilor, cât şi cadrelor didactice implicate în programul „Participă!”.

„Suntem alături de organizatorii acestui eveniment care îi aduce împreună pe copii – cu şi fără dizabilităţi – pentru a le arăta cât de benefică este o atitudine pozitivă în viaţă. Avem o datorie morală faţă de copiii noştri, aceea de a construi o comunitate unită, solidară şi tolerantă. În Sectorul 6, avem copii cu dizabilităţi care sunt campioni atât la concursuri şcolare şi olimpiade, dar care câştigă şi medalii în competiţiile sportive. Îi felicit pentru tenacitate şi curaj!” a declarat primarul Rareş Mănescu.

În prima parte a evenimentului vor avea loc discuţii cu elevii pe temele: toleranţă, respect, non-discriminare, acceptare şi incluziune. În cea de-a doua parte, va fi organizat în sala de sport a Liceului un meci demonstrativ de baschet în scaun rulant, elevii având şansa să vadă persoane cu dizabilităţi care duc o viaţă independentă şi care fac sport.

Activităţile fac parte din proiectul „ACCES la Educaţie, Servicii şi Comunitate pentru copiii şi adulţii în scaune rulante”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Programul “Participă!” este un program educativ care aduce informaţii elevilor despre persoanele cu dizabilităţi şi militează pentru integrarea acestora în societate.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte