Comunicate de presă liga-tinerilor-fotbalisti

Published on iunie 12th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Liga tinerilor fotbalişti în Sectorul 6

Sâmbătă, 13 iunie 2015, începând cu orele 09.00, în Parcul Crângaşi din Sectorul 6 se va derula competiţia sportivă „Liga Tinerilor Fotbalişti”.

Organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, evenimentul este dedicat copiilor din sistemul de protecţie socială, anul acesta participând echipe ale direcţiilor de asistenţă socială din Bucureşti, alături de echipe ale unor licee şi organizaţii nonguvernamentale.

Programul ”Liga tinerilor fotbalişti” a debutat în anul 2001 pe raza Sectorului 6, cu scopul dezvoltării micilor talente şi prevenirii sau combaterii comportamentelor deviante la copii şi adolescenţi.

Destinat iniţial copiilor ce stăteau permanent sau temporar pe stradă, programul „Liga Tinerilor Sportivi” a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, în special copii cu devianţă comportamentală, aflaţi în risc de abandon şcolar, risc de delincvenţă sau proveniţi din familii marginalizate. Proiectul îşi propune dezvoltarea micilor talente și atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale în activităţi sportive cu scop educativ şi de modelare a comportamentului în colectivitate.

Performanţa sportivă constituie un obiectiv secundar în cadrul proiectului, importante fiind efectele participării la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legăturii cu şcoala, reintegrare familială, evitarea recidivei pentru copiii delincvenţi etc). Selectarea copiilor pentru participarea la competiţii se face ţinând cont de rezultatele şcolare şi de comportamentul copiilor în familie.

Meciurile vor fi arbitrate de trei arbitri ai Federaţiei Române de Fotbal, toţi cei 100 de participanţii la competiţie vor primi trofee, diplome şi premii constând în echipament sportiv şi dulciuri.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑