Comunicate de presă

Published on aprilie 1st, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Livada dintre blocuri – încă o acţiune de plantare a unor puieţi de pomi fructiferi în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, împreună cu membrii Asociaţiei „Liber la educaţie, cultură şi sport” vor participa, sâmbătă, 2 aprilie a.c., la o nouă etapă a Proiectului „Livada dintre blocuri”.

“Prin plantarea de puieți contribuim, în mod direct, la creșterea calităţii mediului în care trăim şi, implicit, la sănătatea fiecăruia dintre noi. Astfel de acțiuni au, de asemenea, un rol educativ şi de responsabilizare a membrilor comunității. Fiecare copac plantat înseamnă o șansă la un viitor mai bun”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Acţiunea de voluntariat are drept scop plantarea unui număr cât mai mare de pomi fructiferi în spaţiile verzi dintre locuinţe şi se va desfăşura începând cu orele 10:30, în ansamblul rezidenţial din Intrarea Pinului, Sector 6.

30 de copii care locuiesc în zonă vor planta meri, caişi, piersici, migdali, peri, aluni, pruni, cireşi şi gutui. Vor avea grijă de ei şi în perioada următoare, fiecare dintre micuţi fiind responsabil pentru evoluţia copacului plantat.

La final, cu toţii vor primi diplome de participare.

Acțiunea de mâine face parte dintr-un program mai amplu al administrației publice locale, demarat încă din vara anului 2012.

În 2012, Primăria Sectorului 6, în parteneriat cu Asociaţia Young Initiative, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Raiffeisen Bank Romania, a organizat cea de-a patra ediţie a campaniei „Copacul Meu”. Evenimentul s-a desfăşurat în patru locaţii din Capitală. Voluntarii au acţionat pe un teren din Drumul Cooperativei și în parcul Giulești, plantând 350 de puieţi – arbori şi pomi fructiferi.

În anul 2013, Primăria Sectorului 6 a implementat Campania ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!”, în contextul marcării “Lunii Pădurii”. Acţiunea s-a desfăşurat la iniţiativa doamnei Lucia Varga, Ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură și a primarului Rareș Mănescu. La acel moment, Primăria Sectorului 6 a amenajat, cu ajutorul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană şi a Centrului Cultural European, trei puncte de distribuţie a puieţilor, de unde membrii comunitatii Sectorului 6 au putut ridica arborii pentru a-i sădi acolo unde au considerat de cuviinţă. Peste 10.000 de puieți au fost astfel plantați în Sectorul 6.

De asemenea, în anul 2014, Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în parteneriat cu Rotaract Club Triumph, a derulat o campanie de plantări de arbori.

Evenimentul a avut loc în Cartierul Constantin Brâncuşi, unde reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi voluntari ai Rotaract au plantat 50 de puieţi de stejar.

livada 01


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte