Comunicate de presă

Published on februarie 18th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Mai mult de jumătate dintre anchetele Autorităţii Tutelare sunt pentru exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorilor la desfacerea căsătoriei

Primăria Sectorului 6 prin Serviciul Autoritate Tutelară, vine în sprijinul cetăţenilor şi acordă consiliere în vederea întocmirii unor declaraţii prevăzute de noul Cod Civil, efectuează anchete psihosociale, anchete periodice în teren şi întocmeşte rapoarte pentru semnalarea cazurilor ce presupun intervenţia instanţei de tutelă, stabilirea locuinţei după divorţ pentru minor, etc.

​„Rolul administraţiei publice locale este de a ajuta cetăţeanul. Prin Serviciul Autoritate Tutelară ne implicăm activ în soluţionarea situaţiilor mai puţin plăcute ce apar în viaţă”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Astfel, anul trecut, peste 1.600 de lucrări au fost efectuate de către Serviciul Autoritate Tutelară, dintre care 592 de anchete sociale au vizat solicitarea Instanţelor de Judecată în vederea exercitării autorităţii părinteşti asupra minorilor la desfacerea căsătoriei sau asupra minorilor din afara căsătoriei.

Au mai fost efectuate şi 308 anchete sociale, la solicitarea notarilor, în vederea exercitării autorităţii părinteşti asupra minorilor la desfacerea căsătoriilor, dar şi 138 dispoziţii în vederea reprezentării minorilor la perfectarea actelor de vânzare–cumpărare, donaţie  şi dezbateri succesorale.

Institutului Naţional de Medicină Legală a solicitat 69 de anchete sociale pentru dosare de punere sub interdicţie a unor persoane care, prin comportamentul lor, sunt un pericol social pentru colectivitate şi nu mai pot să-şi apere singure interesele.

Reprezenţanţii Autorităţii Tutelare au întocmit 523 dosare care fac referire la diverse lucrări cuprinzând: dispoziţie de nume pentru copil abandonat, anchetă socială pentru minor care a săvârşit fapte antisociale, referat pentru acordarea de ajutor public judiciar, dar şi anchete pentru interzişi judecătoreşti.

Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Autoritate Tutelară, oferă toate aceste servicii în mod gratuit.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte