Stiri IMG_0530_ovidiu_micsik-inquamphotos.com

Published on iunie 12th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Majoritatea elevilor prezenţi la dezbaterea organizată de viceprimarul sectorului 6, Gabriel Petrea, s-au pronunţat pentru introducerea uniformelor în şcolile din sector

Primăria Sectorului 6 a organizat astăzi, 12 iunie 2014, începând cu orele 14:00, cea de-a doua dezbatere pe tema iniţiativei introducerii uniformelor în şcolile din Sector, întâlnire ce se s-a desfăşurat în Sala Mică de Festivităţi a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”.

La întâlnire au participat viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea; Adriana Stoica, inspectorul şcolar al Sectorului 6; psihologul Mihaela Ghiţescu; directorul Liceului Tudor Vladimirescu, Pavel Lazarov şi directorul Liceului Marin Preda, Liviu Pavel,  alături de peste o sută de elevi din diferite cicluri de învăţământ din toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6.

În cadrul întâlnirii au fost reluate discuţiile şi argumentele pro şi contra referitoare la impactul introducerii uniformei obligatorii asupra elevilor, părinţilor şi dascălilor. Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, i-a invitat pe elevii prezenţi să-şi spună punctul de vedere în legătură cu această iniţiativă, consultând toţi reprezentanţii unităţilor de învăţământ prezente. Majoritatea elevilor care au participat la eveniment şi-au exprimat acordul vis-a-vis de introducerea uniformelor în şcoli, cei care s-au opus acestei iniţiative opinând că ar fi suficientă purtarea uniformelor doar la anumite festivităţi oficiale. Unii elevi au ridicat chiar miza dezbaterii, propunând introducerea uniformei şi în ceea ce-i priveşte pe profesori sau pe cei din conducerea şcolilor.

“Elevii sunt cei mai afectaţi de această decizie şi de aceea cu ei ne consultăm în primul rând. Este ştiut că majoritatea şcolilor de prestigiu din lume au uniforme şi însemne care le definesc identitatea. În plus, consider că prin introducerea uniformelor diferenţele de natură socială şi economică ar fi eliminate”,adeclarat viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, iniţiatorul proiectului.

Gabriel Petrea a ţinut să le mulţumească tuturor elevilor prezenţi pentru curajul lor şi pentru calitatea discuţiilor : “Sunt foarte mândru de elevii din sectorul 6. Astăzi au reuşit să ne impresioneze prin curajul de a-şi exprima punctul de vedere şi prin calitatea argumentelor furnizate.

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, iniţiatorul proiectului, a anunţat că următoarea dezbatere îi va avea ca invitaţi pe profesorii din Sector şi a mai anunţat că la următoarele evenimente ar putea să fie cerute şi sfaturile unor creatori de modă pentru câteva modele de uniformă, care apoi să fie supuse votului şi dezbaterii elevilor.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑