Comunicate de presă socialxchange-magazin-social

Published on iulie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Mamele singure sprijină SocialXchange – magazinul social din Sectorul 6

Vineri, 24 iulie 2015, a venit rândul mamelor singure, beneficiare ale Centrului de Parteneriat pentru Egalitate, să se alăture proiectului Magazin SocialXchange, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Aşa se face că, frumos ambalate în cutii, un număr de 40 de pâini preparate după o reţetă tradiţioanlă, care ţine cont de sănătatea noastră, şi-au ocupat locul dinainte pregătit pe rafturile magazinului.

Pâinicile sunt realizate în cadrul brutăriei de pâine cu maia MamaPan, un proiect al Centrului de Parteneriat pentru Egalitate, derulat în beneficiul femeilor ameninţate de marginalizare şi excluziune socială.

Gândit ca un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile şi cei care au nevoie de astfel de gesturi, magazinul SocialXchange din Sectorul 6 simplifică procedura de donaţie a unor bunuri, dar şi condiţionează accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Sunt încurajate astfel actele caritabile în vederea creşterii coeziunii sociale şi redării demnităţii celor aflaţi în situaţii sociale de risc.

Donaţia s-a realizat în  prezenţa reprezentanţilor celor două instituţii partenere, membri ai comunităţii, persoane asistate social.

Mai rămâne ca beneficiarii magazinului să se pună conştiincioşi pe treabă, conform regulii că nu primeşti până nu oferi ceva în schimb, pentru a se bucura, alături de familiile lor, de gustul celor 40 de pâini care nu îngraşă.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑