Stiri social 01

Published on aprilie 10th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Mega Image – Delhaize Group susţine SocialXChange

Iepuraşii veseli îşi arată blăniţa din ciocolată în Sectorul 6, prin bunăvoinţa primului supermarket care susţine conceptul SocialXChange – compania Mega Image-Delhaize Group. Donaţia a fost primită cu bucurie de copiii beneficiarilor care au prestat muncă în folosul comunităţii la Magazinul SocialXChange. Cei 48 de beneficiari care au muncit, au primit drept răsplată, zâmbetul surprins al copiilor, care nu prea mai credeau în iepuraş.

Alături de copiii beneficiarilor şi ceilalţi copii aflaţi în sistemul de asistenţă maternală, în apartamentele de tip familial, precum şi copiii din evidenţa seviciului prevenire au primit încântaţi iepuraşi de ciocolată din partea Mega Image.

SocialXChange este o reţea de întrajutorare prin care oricine poate deveni client.

Clienţii donatori, persoane fizice, companii, organizaţii, pot dona magazinului SocialXChange produse: alimente neperisabile, produse igienice, sanitare, rechizite, electrocasnice, diverse bunuri (mobilier, etc.). Ca urmare a donaţiilor, aceştia acumulează puncte pe care le pot folosi pentru a achiziţiona servicii – tenis, saline, etc, sau pot dona aceste puncte unor cazuri sociale care nu pot munci : bătrâni, invalizi, minori.

Clienţii beneficiari sunt persoane cu venituri modeste care prestează diferite activităţi în folosul comunităţii şi primesc, în schimbul muncii lor, puncte pe care le valorifică în produsele şi serviciile oferite în cadrul magazinului. Totul se face într-un mod rapid, transparent şi fără intermediul banilor.

Astfel, se deschide accesul celor care nu au bani către bunuri pe care altfel nu le-ar putea cumpăra şi se contribuie la coeziunea comunităţii.

 Deschiderea acestui magazin oferă posibilitatea de colecta donaţiile într-un punct cunoscut de întreaga comunitate şi de a fi la dispoziţia persoanelor aflate în dificultate, precum şi de a le oferi ocazia sa-şi aleagă produsele, în funcţie de nevoile actuale.

Cu această ocazie, mulţumim Mega Image pentru donaţie şi invităm şi alte companii, firme, supermarketuri să ni se alăture pentru susţinerea coeziunii sociale printr-o mai eficientă gestionare a resurselor de care dispune comunitatea.

 

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑