Stiri 7617_ovidiu_micsik_inquamphotos.com

Published on februarie 19th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Ministrul Educaţiei şi Viceprimarul Sectorului 6 s-au întâlnit cu directorii şcolilor din sector

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, alături de Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Câmpeanu, au participat în după-amiaza de ieri, 18 februarie a.c., la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din Sectorul 6.

La discuţiile care s-au purtat în sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” au fost prezenţi şi subsecretarul de stat, Liliana Preoteasa, secretarul general adjunct Gabriel Ispas, inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru şi inspectorul şcolar pentru management instituţional Sector 6, Gina Alexandru.

Printre temele abordate s-au numărat: problema orelor de religie în şcoli; îmbunătăţirea relaţiilor dintre administraţia locală şi inspectoratele şcolare, precum şi eficientizarea comunicării între aceste autorităţi; instituirea unui calendar coerent al programului educaţional în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Un alt subiect a fost acela al eventualităţii desfiinţării şcolilor speciale, reprezentanţii Ministerului Educaţiei afirmând că acestea vor continua să funcţioneze. În Sectorul 6 există două astfel de şcoli pentru copiii cu nevoi speciale.

Un sistem atât de complex cum este învăţământul presupune organizarea cu regularitate a acestui tip de întâlniri. În Sectorul 6, avem 70 de grădiniţe, şcoli şi licee şi este de datoria noastră să ne asigurăm că miile de copii care învaţă aici beneficiază de condiţii optime”, a declarat viceprimarul Gabriel Petrea.

 

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑