Comunicate de presă OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Published on septembrie 30th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Nea Ispas, poetul octogenar de la Clubul Seniorilor din Sectorul 6

La 83 de ani bătuţi pe muchie, nea Ispas recită din propria creaţie poetică în fiecare zi de joi, în cadrul Cafenelei literare organizate în incinta Clubului Seniorilor Sector 6.

Este membru al trupei de teatru şi se implică în toate proiectele culturale, de abilitare şi petrecere a timpului liber iniţiate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în beneficiul persoanelor vârstnice din comunitate.

Taina cuvintelor a deprins-o singur, în anii adolescenţei, aşa cum îi stă bine unui autodidact, şi de atunci transpune în versuri tot ce vede şi aude în jurul său.

Cu prilejul lansării volumului său,  intitulat simplu ”Poezii”, la Editura Cartex, domnul Dumitru Ispas, ”membru fondator” al Clubului Seniorilor Sector 6, are numai motive de mândrie.

Şi o spune singur, fără falsă modestie, în timp ce acordă, degajat, câte un autograf tuturor angajaţilor Clubului Seniorilor Sector 6, cei care l-au susţinut şi încurajat pe acest drum.

Şi pentru că mâine, 1 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6, alături de toţi membrii comunităţii, urează ”La mulţi ani!” şi zile fericite domnului Dumitru Ispas şi tuturor celor ajunşi la vârsta senectuţii.

În scopul stimulării unei îmbătrâniri active şi a integrării persoanelor vârstnice în viaţa socială a comunităţii, Clubul Seniorilor Sector 6 oferă în mod gratuit, pentru pensionari, activităţi de grafică,  cerc de fotografie, de pictură şi decoraţiuni interioare, sală de  fitness, cursuri de teatru şi muzică, calculatoare şi limbi străine.

Un loc aparte îl ocupă Atelierul de inventică, un cerc select, alcătuit din foşti ingineri, care au pus în practică invenţii precum ”Panoul Sandwish” şi  ”Motorul universal fără combustie”. În stadiu de cercetare se mai găsesc ”Hidrobalansoarul cu volum constant de apă” dar şi alte proiecte în domenii diverse cum ar fi cel energetic sau materiale de construcţii.

Cu peste 900 beneficiari lunar, Clubul Seniorilor Sector 6 are ca scop stimularea comunicării şi readucerea persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

 

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑