Comunicate de presă

Published on aprilie 11th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Negociere şi comunicare în situaţii de criză – un curs pentru lucrătorii sociali din Sectorul 6

Fie că e vorba de o mamă şi copilul ei, afectaţi de violenţa de acasă, de minori a căror viaţă stă sub semnul multor abuzuri şi privaţiuni, de familii care într-un moment al vieţii au nevoie de echilibru şi speranţă, comunicarea este un prim pas necesar atunci când ai menirea de a întinde o mână de ajutor.

Este ceea ce au aflat 30 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, desemnaţi să participe în prima săptămână a lui aprilie la programul de pregătire profesională cu tema „Comunicarea eficientă în situaţii de criză”, derulat de poliţiştii specializaţi în tehnici de negociere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul Operaţional – Compartiment Negociatori.

”Cursul de comunicare în situaţii de criză, oferit angajaţilor noştri prin amabilitatea Poliţiei Române, este un exemplu de parteneriat interinstituţional în beneficiul oamenilor care se află în situaţii de risc major şi care au nevoie de sprijin şi de certitudinea că autorităţile sunt alături de ei”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Împărtăşind din cunoştinţele şi experienţa acumulată, ”salvatorii de vieţi”, aşa cum sunt numiţi în mass-media, i-au învăţat pe cursanţi că ascultarea activă este primul pas al unei comunicări eficiente, iar empatia şi autocontrolul ce aduce cu sine echilibru sunt paşii următori, la fel de importanţi şi fireşti.

Prin intermediul unor exemple reale şi al jocurilor de rol, angajaţii de la Protecţia Copilului Sector 6 au deprins noi tehnici şi perspective de abordare a problematicii complexe cu care se confruntă în gestionarea situaţiilor – limită.

 ”Abordare”, ”ascultare”, ”înţelegere”, ”feedback”, ”restabilirea echilibrelor fragile dintre emoţii şi raţiune”, „recalibrarea perspectivei asupra momentului şi situaţiei sale”, sunt concepte şi tehnici care au intrat în bagajul de cunoştinţe al celor 30 de cursanţi.

Programul de dezvoltare a abilităţilor de negociere şi comunicare este parte a strategiei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 de perfecţionare profesională şi îmbunătăţire permanentă a cunoştinţelor angajaţilor săi.

Colaborarea dintre Primăria Sectorului 6 şi Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a dovedit benefică, cursurile de negociere şi comunicare în situaţii de criză constituind încă o dovadă în acest sens. La iniţiativa primarului Rareş Mănescu, încă de la începutul anului trecut, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române au constituit “Zona specială de siguranţă publică”.

Scopul acestui parteneriat este acela de a preveni împreună fenomenele infracţionale, în special infracţiunile cu violenţă, furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, furturi de autoturisme, tâlhării.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte