Stiri IMG_0393

Published on martie 27th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Nunta de Aur pentru 50 de cupluri din Sectorul 6

În perioada 02 – 04 aprilie 2013, Primăria Sectorului 6 premiază cuplurile care sărbătoresc nunta de aur.

Pentru a intra în posesia premiului de fidelitate cuplurile sunt aşteptate la sediul din str. Cernişoara nr. 38 – 40, între orele 11.00 – 15.00. În această lună sunt premiate 50 de cupluri, care au trăit împreună peste jumătate de veac în înţelegere şi au preţuit familia.

Proiectul Premiu de fidelitate derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost iniţiat în anul 2006, având ca obiective principale promovarea instituţiei căsătoriei şi premierea celor mai longevive familii.

Fiecare cuplu va ridica premiul în valoare de 500 lei şi o diplomă pentru cei peste 50 de ani de când formează o familie.

Vârstnicii care aniversează 50 de ani de căsătorie şi au venit pentru a-şi ridica premiul de fidelitate, ne-au dezvăluit frânturi din timpul tinereţii lor, vremuri apuse, când totul era frumos şi trainic. Dintre aceştia se poate observa clar un domn distins ce ţine cu mare grijă mâna micuţă a unei doamne care-i păşeşte alături.

“Eram un tânăr medic, care a avut norocul de a întâlni o superbă domnişoară în tren. Amândoi mergeam spre casă, a fost dragoste la prima vedere. Deşi eram foarte tineri, nu aveam nici 20 de ani împliniţi, am simţit cum cineva ne-a scos în cale unul altuia. Am intrat în vorbă, nu mai ştiu ce ne-am spus, ţin minte doar că eram vrăjit de muzica vorbelor dumneaei. Era perfectă. După alte câteva întâlniri pline de emoţie mi-am luat inima în dinţi şi am cerut-o de soţie. Atunci totul mi se părea simplu, poate era şi vârsta de vină, sau poate chiar aşa era. Acum câteva zile am împlinit 50 de ani de când suntem împreună şi doamna reuşeşte în fiecare zi să fie altfel, să mă surprindă cu un zâmbet când dăm de greu, să găsească mereu o vorbă bună. Anii au trecut prea repede, suntem bunici şi aşteptăm cu drag primul strănepot, iar căsnicia noastră este mai frumoasă pe zi ce trece” – ne-a mărturisit domnul Nicolae când a venit să-şi ridice premiul de fidelitate.

“Aceste cupluri sunt oamenii care ne alcătuiesc istoria, care ne reliefează trecutul şi ne formează viitorul. Avem nevoie să ne ascultăm bunicii şi vorbele lor înţelepte. Nu trebuie să uităm că aşa cum ei au reuşit să treacă împreună prin viaţă, tot aşa putem şi noi cu încredere şi simplitate.” – a subliniat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de DGASPC Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑