Comunicate de presă

Published on aprilie 20th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

O întalnire între copiii din comunitatea Sectorului 6

Un copac cu flori şi trei buburuze uriaşe au încununat întâlnirea “de lucru” dintre beneficiarii Centrului de zi Giuleşti, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, şi copii Grădiniţei Conil.

Pentru copiii şcolari ai Centrului de zi, a fost o ocazie de a pune în practică tot ceea ce au învăţat până acum şi de afla, din proprie experienţă, că nu e un lucru uşor să fii profesor, mai ales când “elevii” se murdăresc cu vopseluri şi vor acasă la părinţi.

“Dezvoltarea serviciilor sociale care contribuie la prevenirea separării copilului de familie şi la dezvoltarea armonioasă a copiilor aflaţi în situaţii de risc rămâne una dintre priorităţile administraţiei locale a Sectorului 6. Aceste obiective esenţiale pentru comunitatea noastră pot fi realizate doar prin implementarea unor servicii de sprijin pentru copil şi familie. Serviciile oferite de către DGASPC Sector 6 în cadrul centrelor de zi destinate copiilor şcolari completează programul de învăţământ”, a precizat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Acţiunea din data de 18 aprilie 2016 a avut ca scop interacţiunea micuţilor preşcolari cu elevii mai mari din comunitate, încercând să stimuleze abilităţile de comunicare şi relaţionarea în grup.

Bucuria de a se juca şi de a realiza ceva împreună a învins până la urmă barierele  necunoscutului, timp de o oră culorile dând viaţă buburuzelor, copacului şi oualelor colorate.

La  finalul întâlnirii, copiii Centrului de zi au dăruit celor trei însoţitori ai piticilor produse realizate de ei, în timp ce micuţii de la grădiniţă au făcut cadou câte o jucărie şi dulciuri noilor lor prieteni.

Momentul despărţirii s-a prelungit până la microbuze, acolo unde preşcolarii, cu baloane în mâini, s-au grăbit, somnoroşi, spre patuţurile din grădiniţa lor.

Activităţile se defăşoară în incinta unor şcoli din comunitate şi sunt menite să prevină comportamentele deviante şi să dezvolte abilităţile şcolare şi extraşcolare ale elevilor, sub supravegherea unui personal specializat.

Reţeaua de centre de zi funcţionează în toate cele trei cartiere ale Sectorului 6, un număr de 100 de copii beneficiind anul trecut de aceste servicii.

IMG-20160419-WA0006 IMG-20160419-WA0010


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte