Comunicate de presă

Published on martie 7th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

O nouă staţie de colectare selectivă a deşeurilor funcţionează în Cartierul Militari

Primăria Sectorului 6 informează membrii comunităţii că, începând de vineri, 4 martie a.c., în parcarea hypermarketului Cora Lujerului a fost deschisă staţia de colectare selectivă SIGUREC.

Aici, cetăţenii pot aduce deşeurile de ambalaje pe care le strâng acasă: plastic, hârtie, sticlă şi aluminiu, iar în schimbul lor primesc tichete valorice cu ajutorul cărora pot face, ulterior, cumpărături.

„Nu este primul demers de acest tip pe care îl sprijinim. În Sectorul 6, aproape 300 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje sunt puse la dispoziţia cetăţenilor, graţie unui parteneriat între Primărie şi societatea de salubrizare. În plus, colaborăm permanent cu societăţi care se ocupă de colectare selectivă şi reciclare, astfel încât o cantitate cât mai mare de deşeuri reciclabile provenite din casele oamenilor să nu ajungă la groapa de gunoi, ci spre valorificare”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

SIGUREC înseamnă colectare selectivă pentru toate tipurile de deşeuri reciclabile, recompensă pe loc sub forma voucherelor de cumpărături şi logistică pentru trimiterea deşeurilor pe cel mai scurt drum în fabricile de reciclare partenere în proiect.

4061_ovidiu_micsik_inquamphotos.com 4159_ovidiu_micsik_inquamphotos.com


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte