Stiri logo-primarie6-ro

Published on august 22nd, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

O săptămână de vacanţă pentru copiii din localităţile afectate de inundaţii

La iniţiativa Primăriei Sectorului 6, 20 de copii din localităţile Bascov şi Vaideeni, afectate de inundaţii, petrec o săptămână de vacanţă în Bucureşti.

Copiii sunt gazduiţi în incinta Centrului “Domniţa Bălaşa”, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, şi vor participa la activităţi de socializare i petrecere a timpului liber sub supravegherea unui grup de specialişti.

Sosiţi în data de 20 august în Bucureşti, copiii au vizitat deja Grădina Botanică şi Palatul Cotroceni. Programul de tabără mai cuprinde un tur al Capitalei, vizitarea Grădinii Zoologice, a Palatului Parlamentului şi a Centrului Vechi. Tot sâmbătă, copiii sunt aşteptaţi pentru câteva ore de distracţie în incinta Terra Park. Ziua de duminică este rezervată domnitorului Constantin Brâncoveanu, oaspeţii fiind invitaţi să viziteze Palatul Mogoşoaia şi să participe la un picnic în împrejurimi.

La începutul săptămânii viitoare sunt programate plimbări cu vaporaşul în Herastrău, vizitarea Muzeului Satului, o relaxare la piscina din interiorul Militari Residence Ballroom şi o aventură în incinta Complexului Casa Comana din cadrul rezervaţiei cu acelaşi nume. Organizatorii îşi propun să ofere momente de relaxare şi confort pentru micuţii marcaţi de tragedia prin care au trecut.

La apelul autorităţilor locale, comunitatea Sectorului 6 s-a mobilizat, reuşind să colecteze produse de primă necesitate destinate familiilor sinistrate. În dimineaţa zilei de 7 august 2014, un convoi cu ajutoare de urgenţă a părăsit Sectorul 6 cu direcţia Vaideeni, judeţul Vâlcea. Bunurile au fost donate de cetăţeni şi firme private în cadrul acţiunii demarate de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Direcţia Generală de Poliţie Locală. Un al doilea convoi cu ajutoare va pleca din Sectorul 6 în cursul săptămânii viitoare spre localităţile sinistrate.

Primăria Sectorului 6  mulţumeşte pe acestă cale tuturor persoanelor fizice şi juridice din comunitate care au dat dovadă de spirit de solidaritate, contribuind la eforturile de ajutorare a semenilor noştri aflaţi în nevoie. Multumim totodată şi celor care au făcut posibilă vacanţa copiilor din Vaideeni şi Bascov în Bucureşti: Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti, Muzeul Naţional Cotroceni, Grădina Zoologică Bucureşti, Palatul Parlamentului – Camera Deputaţilor, Terra Park, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Muzeului Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, Militari Residence Ballroom şi Hotel Casa Comana.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑