Comunicate de presă 4 change

Published on octombrie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

ORGANIZARE ÎNTÂLNIRE DE LUCRU – „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 împreună cu Asociaţia Four Change organizează întâlnirea de lucru  „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”.

Organizatorii propun o dezbatere activă pornind de la intervenţiile relevante realizate de către entităţile publice sau private din Bucureşti în beneficiul grupurilor vulnerabile, începând cu anul 2010.

Cu ajutorul metodei participative Caruselul ideilor (World Café) în cadrul a 5 grupuri de lucru, vor fi puse în discuţie provocări şi soluţii ale sistemului de asistenţă socială. Atelierul de brainstorming se va concentra pe următoarele subiecte: Ocuparea în rândul persoanelor cu venituri reduse sau fără venituriVenituri şi stimulente financiare pentru beneficiarii programelor de asistenţă socială; Dezvoltarea şi accesul la servicii sociale – pachetul minim de servicii; Pachete legislative şi strategii – necesităţi vs. propuneri; Acces la educaţie – programe de calificare şi formare profesională.

Se doreşte o analiză realistă în vederea elaborării şi implementării viitoarelor proiecte şi politici de incluziune socială, cu impact real la nivelul comunităţilor defavorizate.

Întâlnirea de lucru „Grupurile vulnerabile – nevoi pe hârtie vs. nevoi reale” va fi organizată miercuri, 28 octombrie 2015, începând cu ora 10.00 la Hotel Capital Plaza, Sala Ion Micu 1, Bd Iancu de Hunedoara 54, Bucureşti.

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să ne contactaţi la numarul de telefon 0751289884 – persoană de contact Roxana Constantinescu.

***

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL si Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑