Comunicate de presă OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Published on august 17th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Parteneriate de succes în beneficiul persoanelor defavorizate din sectorul 6

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 încurajează şi susţine parteneriatul cu organizaţiile nonguvernamentale. Programele derulate îşi propun susţinerea familiilor cu venituri reduse, persoanelor singure aflate în nevoie, precum şi a bătrânilor cu probleme de sănătate, dependenţi de servicii sociale specializate, cu scopul reintegrării sociale şi al depăşirii situaţiilor dificile în care se află.

Astfel, fundaţia HHC România este principala organizaţie nonguvernamentală, recunoscută la nivel internaţional, care luptă alături de instituţiile statului pentru reformarea sistemului de protecţie socială a copilului. Din anul 2010, HHC România şi DGASPC Sector 6 susţin copii proveniţi din familii defavorizate şi dezvoltă programe comune de prevenirea abandonului şcolar şi familiar.

Pentru a veni în sprijinul familiilor şi persoanelor nevoiaşe, Asociaţia Arhidiacon Ştefan, prin parteneriatul derulat cu DGASPC Sector 6 acordă o masă caldă la cantina socială şi servicii de consilere pentru vârstnici şi copii unui număr de peste 200 de persoane zilnic.

În cadrul proiectului „Cantina Socială Harul”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 împreună cu Asociaţia Centrul Creştin Bucureşti acordă, lunar, pentru un număr de peste 500 de persoane servicii de cantină socială, activităţi de pregătire a temelor şcolare, de consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi orientare şcolară pentru copii proveniţi din familii defavorizate, precum şi pachete de alimente pentru pesoanele marginalizate social cu domiciliul pe raza sectorului 6.

Începând cu luna martie a anului 2010, persoanele cu venituri mici din sectorul 6 beneficiază de consultaţii şi tratamente gratuite/parţial subvenţionate în cadrul cabinetelor medicale, stomatologice şi oftalmologice, aparţinând  “Centrului socio-medical” realizat în parteneriat cu Asociaţia AHAVA. În ultimele 6 luni, un număr de peste 2700 de persoane au beneficiat de servicii stomatologice sau consultaţii şi tratamente oftalmologice.

 

Proiectul Spitalul Social « Sfântul Nectarie » realizat în parteneriat Asociaţia AHAVA are ca principal obiectiv acordarea de asistenţă medicală de specialitate pentru persoanele adulte aflate în dificultate, domiciliate în sectorul 6. Peste 1000 de persoane care au beneficiat, în primele două luni de la deschidere, de serviciile acordate în Spitalul Social “Sfântul Nectarie” sufereau de afecţiuni care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire şi tratament.

Pentru a veni în sprijinul copiilor şi părinţilor, DGASPC Sector 6 şi Asociaţia AHAVA au realizat Centrele Sociale Mulţifuncţionale „Buburuza Mare” şi “Buburuza Mică” – centre care permit accesul copiilor defavorizaţi din sectorul 6 la servicii educative de tip preşcolar, cursuri opţionale, activităţi artistice şi sportive, îngrijire şi suport. Peste 120 de copii beneficiază anual de serviciile oferite în cele două centre moderne unde cei mici au posibilitatea de a se dezvolta armonios, desfăşurând zilnic activităţi educative, culturale şi sportive sub directa îndrumare a cadrelor didactice specializate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 acordă o deosebită importanţă colaborării cu partenerii sociali alături de care iniţiază şi susţine proiecte în beneficiul cetăţenilor defavorizaţi dinwww.asistentasociala6.ro.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro sau la numărul de telefon: 021/410.30.20.

[nggallery id=5]

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑