Stiri logo_dgaspc

Published on februarie 26th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Parteneriate public-private în beneficiul persoanelor defavorizate din Sectorul 6

 Peste 11.000 de persoane cu domiciliul pe raza Sectorului 6 au beneficiat, pe parcursul anului 2012, de serviciile oferite de Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu diferite organizaţii nonguvernamentale.

DGASPC Sector 6 încurajează şi susţine parteneriatul cu organizaţiile nonguvernamentale, iar programele derulate au ca scop susţinerea familiilor cu venituri reduse, a persoanelor singure aflate în nevoie, precum şi a bătrânilor cu probleme de sănătate, dependenţi de servicii sociale specializate, în scopul reintegrării sociale şi al depăşirii situaţiilor dificile în care se găsesc.

Astfel, fundaţia HHC România, organizaţie nonguvernamentală, recunoscută la nivel internaţional, luptă alături de instituţiile statului pentru reformarea sistemului de protecţie socială a copilului.

În parteneriat cu DGASPC Sector 6, HHC România îşi propune susţinerea copiilor proveniţi din familii defavorizate şi prevenirea abandonului.

Pentru a veni în sprijinul familiilor şi persoanelor nevoiaşe, Asociaţia Arhidiacon Ştefan, prin parteneriatul derulat cu DGASPC Sector 6, acordă o masă caldă la cantina socială şi servicii de consiliere pentru vârstnici şi copii unui număr de peste 200 de persoane zilnic.

În cadrul proiectului „Cantina Socială Harul”, DGASPC Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Centrul Creştin Bucureşti, acordă anual, pentru un număr de peste 500 de persoane, servicii de cantină socială, activităţi de pregătire a temelor şcolare, de consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi orientare şcolară pentru copii proveniţi din familii defavorizate, precum şi pachete de alimente pentru persoanele marginalizate social cu domiciliul pe raza Sectorului 6.

Începând cu luna martie a anului 2010, persoanele cu venituri mici din Sectorul 6 beneficiază de consultaţii şi tratamente gratuite în cadrul cabinetelor medicale, stomatologice şi oftalmologice aparţinând  “Centrului socio-medical”, realizat în parteneriat cu Asociaţia AHAVA.

Anul trecut, peste 5000 de persoane au primit tratamente gratuite sau subvenţionate, beneficiind de servicii stomatologice sau consultaţii şi tratamente oftalmologice.

Fundaţia Principesa Margareta a României acordă lunar servicii de asistenţă socială şi educaţie nonformală prin „Centrul Comunitar Generaţii” pentru un număr de peste 40 de copii marginalizaţi social.

Pentru a veni în sprijinul copiilor şi părinţilor, DGASPC Sector 6, împreună cu partenerul său Asociaţia AHAVA, a deschis Centrele Sociale Multifuncţionale „Buburuza Mare” şi “Buburuza Mică” – centre care permit accesul copiilor defavorizaţi din Sectorul 6 la servicii educative de tip preşcolar, cursuri opţionale, activităţi artistice şi sportive, îngrijire şi suport.

Peste 120 de copii beneficiază anual de serviciile oferite în cele două centre moderne, unde cei mici au posibilitatea de a se dezvolta armonios, desfăşurând zilnic activităţi educative, culturale şi sportive, sub directa îndrumare a cadrelor didactice specializate.

“Primăria Sectorului 6 şi partenerii din mediul public-privat fac toate eforturile pentru a oferi, cu promtitudine, cetăţenilor din comunitate servicii de calitate, adaptate nevoii fiecăruia”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑