Stiri SAMSUNG CSC

Published on martie 31st, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Pas cu pas, împreună facem diferenţa

Prima instituţie care s-a mobilizat din dorinţa de a sublinia importanţa proiectului SocialXChange, magazinul recent deschis în Calea Crângaşi la numărul 3, a fost chiar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Toţi angajaţii s-au mobilizat timp de o săptămână şi au donat alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve, biscuiţi, orez, napolitane, etc.) şi produse de curăţenie.

Fiecare dintre noi a înţeles importanţa deosebită pe care o are acest proiect care promovează conceptul de implicare şi avantaj reciproc în relaţiile comunitare.

Fiecare angajat a realizat că orice schimbare începe la nivel individual, extinzându-se apoi la nivelul comunităţii.

Obiectivele proiectului SocialXChange urmăresc atât promovarea ocupării forţei de muncă, ameliorarea condiţiilor de viaţă, reabilitarea persoanei asistată social în vederea minimizării necesităţii accesării de ajutor social, cât şi stimularea redistribuirii resurselor care altfel ar fi distruse cu efecte nocive asupra mediului înconjurator.

Fiecare produs din raft are afişat un “preţ – puncte” care poate fi tradus în număr de ore de muncă în folosul comunităţii. Clienţii beneficiari ai donaţiilor prestează ore de muncă la cerere, în funcţie de abilităţile personale, iar cu punctele acumulate vor achiziţiona produse/servicii din cadrul magazinului.

Clienţii donatori, persoane fizice, companii, organizaţi, pot dona magazinului SocialXChange produse: alimente neperisabile, produse igienice, sanitare, rechizite, electrocasnice, diverse bunuri (mobilier, etc.).

Ca urmare a donaţiilor aceştia pot opta: fie acumulează puncte pe care le pot folosi în nume personal sau pentru proprii angajaţi cu  care achiziţionează servicii – tenis, saline, etc, fie pot dona aceste puncte unor cazuri sociale care nu pot munci: bătrâni, invalizi, minori.

Clienţii beneficiari sunt persoane cu venituri modeste, care prestează diferite activităţi în folosul comunităţii şi primesc, în schimbul muncii lor, puncte pe care le valorifică în produsele şi serviciile oferite în cadrul magazinului. Totul se face într-un mod rapid, transparent şi fără intermediul banilor.

Astfel, se deschide accesul celor care nu au bani către bunuri pe care altfel nu le-ar putea cumpăra şi se contribuie la coeziunea comunităţii.

Deschiderea acestui magazin oferă posibilitatea de colecta donaţiile, într-un punct cunoscut de întreaga comunitate, şi de a fi la dispoziţia persoanelor aflate în dificultate, precum şi de a le oferi ocazia sa-şi aleagă produsele în funcţie de nevoile actuale.

Pe această cale, ne adresăm tuturor: persoane fizice, companii, supermarketuri care doresc să susţină coeziunea socială printr-o mai eficientă gestionare a resurselor de care dispune comunitatea. Este cunoscut faptul că magazinele mari deţin produse alimentare sau nealimentare care nu sunt expirate, dar nu mai pot fi vândute din diverse motive (nu mai sunt agreate de clienţi, se apropie de termenul limită), fiind obligate să le distrugă prin diferite proceduri greoaie şi costisitoare care dăunează mediului înconjurător.

La SocialXChange totul se recuperează şi se redistribuie, în vederea reabilitării persoanelor în nevoie şi înlăturarea ideii preconcepute conform căreia cine este sărac trebuie să primească, fără a munci.

Pentru mai multe informaţii puteţi să ne contactaţi la tel.0721772966 sau ne puteţi scrie la [email protected]  sau http://www.socialxchange.ro.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑