Comunicate de presă Conacul-Golescu

Published on septembrie 18th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Pasiune şi eleganţă pentru copiii din Sectorul 6

Andreea, la cei 12 ani împliniţi primăvara, ştie foarte bine ce-şi doreşte să devină când va fi mare. ”Vreau să ştiu să dansez ca Martha Graham, idolul meu, care spunea: <Dansul reprezintă cântecul trupului, fie cel de bucurie, fie cel de tristete.>” 

Şi cum orice pasiune necesită muncă susţinută, Andreea participă conştiincios la cursurile de dans organizate la Conacul Golescu Grant’, situat în Aleea Ţibleş nr.64, Sector 6.

Mama ei este foarte mândră de rezultatele Andreei: “Dintr-un copil timid, care abia ridica ochii din pământ, acum a devenit sociabilă şi sigură pe ea, transformarea a fost posibilă numai datorită dansului.”

”Copiii noştri merită tot ce-i mai bun, o educaţie aleasă, bazată pe încurajare şi stimularea talentelor. Aceasta este cheia către un viitor mai bun pentru noi toţi.” a declarat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Dansul este o formă de manifestare artistică ce presupune mişcarea armonioasă a corpului pe ritmul muzicii, fiind o activitate relaxantă şi foarte antrenantă.

Talentul, chiar dacă nu este înnăscut, poate fi dobândit pe parcursul cursurilor de dans.

Cei care dansează în mod constant au mai multă încredere în ei şi îşi pot exprima cu o mai mare naturaleţe trăirile printr-un limbaj al trupului.

Pe de altă parte, dansul este o activitate socială, iar cei care o practică nu numai ca îşi vor face noi cunoştinţe care împartaşesc aceeaşi pasiune, dar vor lega şi noi prietenii şi vor avea o atitudine diferită, pozitivă  în fiecare zi.

Experţii au ajuns la concluzia că, pe lângă rolul terapeutic pe care îl are, dansul te menţine într-o formă fizică de invidiat, stimulează creşterea în înălţime, corectează poziţia coloanei, conferă mobilitate, întăreşte sistemul cardiovascular şi dezvoltă o formă foarte frumoasă corpului.

În acest an, peste 1000 de locuri îi aşteaptă pe cei mici la cursurile gratuite oferite de  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, cursuri care au loc an de an la ,,Conacul Golescu Grant”, situat în Aleea Ţibleş nr.64, Sector 6.

Oferta este foarte variată şi cuprinde cursuri de: dans, şah, karate, arte plastice, canto, chitară, engleză prin joc, teatru şi informatică pentru copiii cu domiciliul pe raza Sectorului 6, înscrişi la o formă de învăţământ (şcolar sau preşcolar). Anul trecut, peste 900 de copii au urmat cursurile preferate.

Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant” este locul unde copiii îşi pot pune în practică abilităţile şi aptitudinile, exprimându-şi într-un mod creativ pasiunile şi talentele artistice, culturale, sportive, tehnico-ştiinţifice.

Instituţia este situată într-o  clădire care are statut de monument istoric, ce a purtat în trecut denumirile de “Palatul Belvedere” şi  “Palatul Grant”.

În clădirea centrală sunt amenajate 12 săli de activităţi, o sală de aşteptare pentru părinţi şi una destinată consilierii psihologice a copiilor/tinerilor. Locaţia dispune de o curte generoasă, unde este amenajat un loc de joacă pentru copii. Unitatea este dotată cu mobilier modern şi aparatură de ultimă generaţie, toate acestea asigurând desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑