Comunicate de presă

Published on iunie 8th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Patru ani de terapie asistată cu animale, în Sectorul 6

Fundaţia VIER PFOTEN şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au aniversat patru ani de la lansarea proiectului de terapie asistată de animale pentru vârstnicii din Complexul pentru Servicii Sociale „Floare Roşie”, situat în Sectorul 6.

„La Complexul Floare Roşie, peste 100 de vârstnici au beneficiat de activităţi de terapie asistată de animale, în ultimii patru ani. Scopul proiectului de terapie asistată de animale este de a îmbunătăţi calitatea vieţii seniorilor internaţi în centru, care primesc săptămânal vizita patrupezilor”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Coordonatoarea proiectului VIER PFOTEN, dr. Anca Tomescu a declarat: „Proiectul nostru demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de benefică este interacţiunea om – câine. Dacă ştim ce înseamnă această interacţiune cu câinii noştri de acasă, ştim mai puţine despre ce bucurie înseamnă pentru oamenii din Complexul „Floare Roşie” să vadă un prieten patruped prin preajmă. Câinii noştri, cu poveşti deloc fericite până i-am întâlnit şi salvat, au ajuns să dăruiască momente de adevărată fericire acestor oameni pe care îi iubesc ca pe stăpânii lor. E o nouă dovadă că aceşti câini au o contribuţie imensă în societate şi îndeplinesc la orice oră, necondiţionat, „sarcini” pe care prea puţini adulţi ştiu sau înţeleg să le îndeplinească atât de firesc”.

Relaţia cu un câine îţi oferă şansa unei întâlniri autentice, în care îmbrăţişările, mângâierile şi emoţia au firescul unei iubiri. Pentru beneficiarii noştri poate înseamna diferenţa dintre “nu-mi mai doresc nimic” şi “îmi doresc să-l văd şi săptămâna viitoare” – adică îmi doresc să trăiesc!”, a spus Daniela Nicoleta Dumitrescu, psiholog clinician la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Echipa este compusă din Mulan, Ţuca, Mura şi Toto, mezinul echipei. Toţi sunt foşti câini maidanezi salvaţi şi antrenaţi de VIER PFOTEN pentru programul de terapie asistată cu animale, derulat în ultimii 12 ani în sprijinul copiilor cu dizabilităţi.

La aniversarea de patru ani de colaborare în Complexul „Floare Roşie”, VIER PFOTEN a organizat un eveniment festiv, cu un concert de muzică populară susţinut de artista Valeria Arnăutu şi un program… „artistic” pus la punct de cei patru câini care sunt centrul de atracţie al acestui program.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte