Comunicate de presă

Published on martie 30th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Peste 1.000 de familii în dificultate au beneficiat de ajutorul pentru încălzirea locuinţei

Pentru sezonul rece 2015 – 2016, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a instrumentat dosarele şi a facilitat acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei pentru 1.099 de familii cu venituri modeste.

Sumele acordate se calculează pe baza venitului pe membru de familie şi au ca scop susţinerea persoanelor şi familiilor aflate în pericol de marginalizare socială.

“Sprijinim familiile aflate în dificultate prin acordarea de suport financiar şi material. În domeniul prevenirii şi marginalizării sociale, acordăm asistenţă socială şi consiliere pentru depăşirea situaţiilor de criză pe care le traversează unii dintre membrii comunităţii”, a precizat primarul Rareş Mănescu.

În urma verificării dosarelor depuse, au fost acordate 975 de ajutoare de încălzire a locuinţei cu energie termică, 106 ajutoare pentru încălzirea cu gaze naturale, 10 ajutoare de încălzire cu energie electrică şi 8 ajutoare de încălzire a locuinţei cu lemne sau alţi combustibili solizi sau lichizi.

Ajutorul se acordă pentru perioada sezonului rece, pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate, urmând ca, ulterior, datele declarate să fie verificate, iar eventualele sume obţinute ilicit să fie recuperate.

Stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se face prin dispoziţie a primarului Sectorului 6.

Mai multe informaţii legate de acest subiect gasiţi pe pagina www.asistentasociala6.ro.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte