Petitie-Primaria-Sectorului-6

Published on februarie 3rd, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Peste 2.000 de petiţii au fost soluţionate de inspectorii de mediu

În anul 2015, inspectorii Direcţiei Protecţia Mediului din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au soluţionat 2.098 de reclamaţii telefonice, sesizări, petiţii şi adrese scrise venite din partea membrilor comunităţii.

Cel mai adesea, verificările inspectorilor au vizat:

  • Gestionarea şi ridicarea autoturismelor abandonate pe domeniul public;
  • Obligaţii ce revin deţinătorilor de animale de companie privind menţinerea curăţeniei pe domeniul public;
  • Respectarea de către asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi cele juridice a obligaţiilor de deszăpezire şi îndepărtare a poleiului de pe aleile şi trotuarele din vecinătatea incintelor deţinute;
  • Gestiunea deşeurilor de construcţii rezultate în urma renovării apartamentelor;
  • Verificări ale agenţilor economici cu profil de colectare a materialelor reciclabile;
  • Menţinerea curăţeniei pe domeniul public afectat de construcţii artizanale ce constituie adăposturi pentru persoanele fără domiciliu;
  • Date privind operatorii licenţiaţi ce desfăşoară serviciul public de salubrizare.

Totodată, au fost efectuate verificări sistematice ale respectării normelor de protecţia mediului în cadrul şantierelor de construcţii, inclusiv la Şantierul Magistralei 5 Metrou. În urma demersurilor reprezentanţilor autorităţii locale, o serie de aspecte au fost remediate în mod operativ. Printre acestea – limitarea disconfortului generat de pulberi în suspensie prin montarea de către constructor a plaselor de protecţie pe edificii şi prin amplasarea unor rampe de spălare a anvelopelor utilajelor ce tranzitează şantierul.

Cetăţenii care doresc să semnaleze inspectorilor de mediu anumite situaţii din teren unde este nevoie de intervenţii prompte şi operative o pot face la telefoanele 021.9546 şi 021.413.16.20 sau la adresa de mail office@politia6.ro.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte