Comunicate de presă piata-veteranilor

Published on iulie 22nd, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Peste 20 de tone de deşeuri ridicate din Cartierul Militari

Din dispoziţia Primarului Rareş Mănescu, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, prin Direcţia Protecţia Mediului, Ordine Publică şi firma specializată de salubrizare, a întreprins, ieri, 21.07.2015, o amplă acţiune de salubrizare şi igienizare a unei zone din apropierea Străzii Arieşul Mare, precum şi a Pieţei Veteranilor din Sectorul 6.

Pe lângă disconfort, deşeurile depozitate şi resturile materialelor provenite din construcţii produceau o imagine cu impact negativ asupra zonei.

În urma acţiunii, de pe domeniul public au fost ridicate aproximativ 20 de tone de deşeuri.

Activitatea de salubrizare a continuat în Piaţa Veteranilor, acţiunea vizând şi  respectarea normelor de mediu, prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse alimentare şi nealimentare în alte locuri decât cele stabilite de autoritatea locală.

Totodată, în aceeaşi zonă, s-a intervenit asupra maşinilor abandonate sau fără stăpân care ocupă inutil spaţiile publice din sector şi care, nu de puţine ori, sunt transformate în „locuinţe” pentru persoane fără adăpost şi devin focare de infecţie.

Inspectorii au aplicat somaţii privind termenul de 10 zile pentru ridicarea autovehiculului de pe domeniul public.

Astăzi, 22.07.2015, cu intervenţia echipelor din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, au fost demolate construcţiile fără autorizaţii de construire de pe Aleea Dealul Măcinului. Zona a fost salubrizată şi igienizată.

Acţiunea face parte din campania de curăţenie generală „Păstrăm Sectorul 6 curat împreună!”.

Programul îşi propune să schimbe aspectul întregului sector şi cuprinde: curăţarea zonelor verzi şi a arborilor din jurul imobilelor de locuit, a locurilor de joacă şi de odihnă; spălarea mecanică a principalelor artere de circulaţie; identificarea arborilor de pe aliniamentele stradale, în vederea efectuării tăierilor de corecţie necesare; colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor vegetale.

Poliţia Locală Sector 6 recomandă aducerea la cunoştinţa autorităţilor a eventualelor situaţii similare pentru gestionarea acestora cu maximă operativitate. Cetăţenii care doresc să semnaleze anumite zone, unde este nevoie de intervenţia echipelor, au la dispoziţie numerele de telefon: 021.9546 şi 021.413.16.20 şi adresele de mail [email protected] şi [email protected].

Totodată, important de ştiut este că pe site-ul Primăriei, www.primarie6.ro/curatenia-de-primavara/, locuitorii Sectorului 6 pot depune sesizări însoţite de fotografii ale locaţiilor în care consideră că este nevoie ca echipele de curăţenie să acţioneze.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑