Comunicate de presă

Published on februarie 15th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Peste 2300 de produse din peşte donate persoanelor defavorizate din Sectorul 6

”Nici o masă fără peşte…, dar nici fără muncă” este sloganul pe care îl promovează, în aceste zile, magazinul caritabil SocialXChange din Sectorul 6.

Răspunzând apelului la solidaritate şi implicare comunitară lansat în urmă cu un an de proiectul SocialXChange, firma Rompescaria a donat 1.800 de conserve din peşte şi 501 pachete de somon afumat către persoanele şi familiile defavorizate din comunitate.

O cantitate însemnată din aceste produse se va regăsi, cât de curând, pe rafturile magazinului, aşteptând să ajungă în sacoşele persoanelor dornice de muncă.

Aşa cum îi sugerează numele, magazinul SocialXChange din Sectorul 6 promovează schimbul intercomunitar de produse şi servicii în beneficiul categoriilor sociale defavorizate şi al stimulării coeziunii sociale.

Beneficiarii programului sunt persoane nevoiaşe care acceptă să primească produse de strictă necesitate în schimbul prestării unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Sistemul de funcţionare a Magazinului SocialXChange le oferă celor care donează o serie de servicii de abilitare, recuperare medicală sau petrecere a timpului liber.

„Componenta de protecţie socială promovată de SocialXChange este completată de o puternică latură ecologică. Conform ultimelor studii, în ţara noastră, în fiecare an, 2,2 milioane de tone de alimente ajung la gunoi, ceea ce înseamnă peste 6.000 de tone pe zi. În lipsa unei legislaţii în domeniu până la acest moment, comunităţilor locale le revine sarcina de a prelua iniţiativa şi de a integra această componentă de mediu în proiectele pe care le implementează”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

De la începutul anului, când a fost dat în folosinţă, magazinul SocialXChange a primit sub formă de donaţii 1,8 tone de alimente pe bază de cereale, 2.200 conserve, 1.400 litri de ulei, 280 kg de zahăr, 2.000 de produse constând în rechizite şcolare, precum şi 3.000 produse de igienă. Peste 300 de firme şi persoane fizice s-au implicat în acest proiect, oferind diverse donaţii. Un număr de 120 de persoane au ales să muncească, în schimbul ajutorului primit, oferind familiilor lor siguranţa zilei de mâine.

Printre beneficiarii donaţiei oferite cu amabilitate de firma Rompescaria se mai numără centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice sau cu handicap, cantinele sociale şi persoanele nevoiaşe aflate în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte