Comunicate de presă

Published on decembrie 8th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Peste 840 de persoane au beneficiat de cursuri de calificare

  • peste 840 beneficiari ai cursurilor de calificare;

  • 900 de persoane participante la sesiuni de informare şi consiliere profesională;

  • 1 Studiu privind acţiunile şi intervenţiile de impact la nivelul persoanelor cu risc de excluziune socială;

  • 390 de persoane participante la sesiuni de implicare civică;

  • 30 de idei de mini-proiecte comunitare premiate cu 5000 RON.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 împreună cu partenerii săi Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău anunţă rezultatele proiectului „ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”, ID 142962.

Proiectul s-a adresat persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile din regiunile Bucureşti – Ilfov, Sud – Est şi Nord – Est: familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, femei, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie roma şi tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului.

Pe parcursul celor 19 luni de implementare, s-a facilitat accesul la instruire a peste 840 de persoane vulnerabile din cele 3 regiuni care au fost calificate în domenii precum: lucrător în comerţ, îngrijitor bătrani la domiciliu, confecţioner asamblor articole textile, tehnician maseur, florar–decorator, lucrător în cultura plantelor (agricultor), ospătar (chelner), lucrător instalator pentru construcţii, frizer, etc. Totodată, au beneficiat de consultanţă de specialitate, sporindu-şi astfel şansele de a accesa un loc de munca mai bine remunerat şi de a avansa în carieră.

Mai mult, în cadrul proiectului, a fost elaborat 1 Ghid de intervenţie şi suport. Ghidul ilustrează modele reuşite de intervenţie şi suport privind integrarea sustenabilă pe piaţa muncii, a persoanelor care se găsesc în situaţii de dificultate sau excluziune socială.

Totodată, au fost organizate întâlniri de lucru între reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi cei ai organizaţiilor non-guvernamentale, care au identificat provocări şi soluţii ale sistemului de asistenţă socială.

O componentă importantă a proiectului a reprezentat-o stimularea implicării civice a grupului ţintă pentru a combate disfuncţiile sociale. Astfel, au fost organizate seminarii privind implicarea civică şi conduita responsabilă în societate, cu scopul de a informa persoanele din grupul ţintă asupra drepturilor pe care le au ca cetăţeni. Tot în cadrul proiectului, au fost finanţate 30 de iniţiative de implicare civică prin premii acordate la concursul Comunitatea se schimba prin tine.

Pe termen lung proiectul aduce o contribuţie directă la combaterea excluziunii sociale şi marginalizării persoanelor vulnerabile din cele 3 regiuni menţionate.

Proiectul „ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate” este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.2 ” ”Imbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

 

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte