Comunicate de presă comunicat-primaria-sectorului-6

Published on august 12th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Peste 900 de dosare de anchetă socială, soluţionate în prima jumătate a anului

În prima jumătate a anului 2015, Autoritatea Tutelară Sector 6 a soluţionat peste 900 de dosare de anchetă socială care au vizat: dări de seamă pentru interzişi judecătoreşti şi anchete sociale la solicitarea Instanţelor de Judecată, în vederea exercitării autorităţii părinteşti asupra minorilor, la desfacerea căsătoriilor sau asupra minorilor din afara căsătoriei.

La solicitarea Instanţelor de Judecată, 328 de anchete sociale au fost efectuate în vederea exercitării autorităţii părinteşti asupra minorilor la desfacerea căsătoriilor sau asupra minorilor din afara căsătoriei.

Totodată, au fost efectuate 71 de dispoziţii în vederea reprezentării minorilor la perfectarea actelor de vânzare – cumpărare, donaţie şi dezbateri succesorale.

Au mai fost întocmite 40 de anchete sociale, la solicitarea Institutului Naţional de Medicină Legală, pentru dosare de punere sub interdicţie a unor persoane care, prin comportamentul lor, sunt un pericol social pentru colectivitate şi nu mai pot să-şi apere singure interesele.

Reprezenţanţii Autorităţii Tutelare au întocmit alte 238 de dări de seamă pentru interzişi judecătoreşti şi minori pentru care sunt instituite tutele.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a solicitat două anchete sociale pentru identificarea unor persoane care să fie numite reprezentanţi legali pentru persoane cu probleme psihice.

Alte 290 de dosare fac referire la diverse lucrări cuprinzând răspunsuri către Instanţele de Judecată, dispoziţii de nume pentru copii abandonaţi, referate de punere sub interdicţie, referate pentru acordarea de ajutor public judiciar, dar şi de punere sub interdicţie la solicitarea Parchetului.

Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Autoritate Tutelară, oferă toate aceste servicii în mod gratuit.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑