Stiri Infochiosc

Published on martie 25th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Plata impozitelor şi taxelor locale prin Infochioşcuri şi Ghişeul.ro vă scuteşte de aglomeraţia de la ghişee!

Pentru că în acest an, 31 martie cade într-o zi nelucrătoare, contribuabilii sectorului pot plăti taxele şi impozitele, beneficiind de reducerea de 10% pentru plata integrală a impozitelor, şi pe data de 1 aprilie. 

Din data de 2 aprilie,  pentru sumele neachitate se aplică majorări de întârziere de 2% pe lună sau fracţiune de lună, calculate în ziua când se efectuează plata, pentru fiecare impozit datorat.

Statistica demonstrează o creştere semnificativă a încasărilor la bugetul local în anul 2013, în raport cu aceeaşi perioadă din 2012. Astfel, la data de 20.03.2013, din impozite şi taxe locale a fost încasată suma de 40.375.253 lei, cu aproximativ 3,1 milioane mai mult faţă de aceeaşi dată din anul 2012.

Diversificarea posibilităţilor de plată puse la dispoziţia contribuabililor de către SPFPL Sector 6 a contribuit mult la creşterea încasărilor.

Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de plăţi şi pentru reducerea timpului de aşteptare, SPFPL Sector 6 reaminteşte contribuabililor că pot efectua plăţi şi prin Sistemele electronice de plată a impozitelor:

  • Infochioşcurile – amplasate în marile centre comerciale din sectorul 6, Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea şi Militari, Metro şi Auchan.  În afara acestora, şi la sediul  SPFPL Sector 6, din Drumul Taberei nr. 18 şi la Biroul Unic, din cadrul Primăriei Sectorului 6, funcţionează câte un infochioşc.
  • „Punct de plată impozite, taxe 24/24”, unicul de acest gen în Europa care funcţionează 24/24 ore, inclusiv, sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale. Aici pot fi efectuate plăţi şi se pot obţine informaţii legate de sumele de plată; accesul în acest centru se face pe bază de CNP şi numai de către persoanele fizice înscrise în evidenţele fiscale, beneficiind de confidenţialitate. Prin acest sistem, cele mai multe plăţi au fost efectuate în afara programului de lucru al instituţiei.
  • Plata impozitelor onlineGhişeul.ro reprezintă  un sistem naţional electronic de plată on-line a taxelor şi impozitelor locale cu carduri bancare emise şi valabile în orice bancă din România, inclusiv cu carduri emise de băncile din străinătate. Totodată acesta este şi un sistem facil, eficient de plată şi de vizualizare prin internet, în sensul că economiseşte timpul cetăţeanului şi, mai mult, plăţile pot fi efectuate oriunde şi oricând.

 În perioada 01.01.–20.03.2013, prin sistemele de plată electronice a fost încasată suma de 950.000 lei.

Celor care rămân fideli plăţilor la ghişee, le reamintim programul de lucru din centrele de încasare ale SPFPL Sector 6 (Orizont, Militari şi Giuleşti): în zilele de luni, marţi, joi între orele 8.30 – 16.30; miercuri, în intervalul 8.30 – 18.30 şi vineri de la 8.30 la 14.00.

În plus, centrul din Drumul Taberei nr. 40 (lângă piaţa Drumul Taberei) are program cu publicul şi în fiecare zi de sâmbătă între orele 9.00 – 14.00, iar în cursul săptămânii funcţionează după un program prelungit faţă de celelalte centre, astfel:  luni – joi de la 7.00 –21.00, iar vineri de la 7.00 –19.00.

Cea mai mare afluenţă de plătitori la ghişee a fost înregistrată la începutul lunii martie, când s-au încasat zilnic în numerar sume de peste 500.000 de lei.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑