Comunicate de presă

Published on ianuarie 28th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Poliţiştii locali Sector 6 au aplicat sancţiuni în valoare de 1.757.610 lei pentru maşinile staţionate/oprite neregulamentar în Sectorul 6

În perioada 01.01.2015 – 25.05.2015, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 2303 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 898.170 lei, pentru autovehiculele care se aflau staţionate/oprite neregulamentar pe raza Sectorului 6.

În cea de-a doua parte a anului, intervalul 01.06.2015 – 31.12.2015, pentru autovehiculele care se aflau staţionate/oprite neregulamentar, agenţii au aplicat 2059 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 859.440 lei.

„La jumătatea anului 2015 am suspendat ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe raza Sectorului 6. Pentru că lipsa locurilor de parcare a fost accentuată, am dispus ca Poliţia Locală Sector 6 şi Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 să intervină pentru înlăturarea autovehiculelor abandonate, lăsate în paragină pe domeniul public. De asemenea, pentru a evita plasarea maşinilor foarte vechi, care nu sunt folosite, pe domeniul public, am dispus ca şoferii care solicită ADPDU 6 locuri de parcare de reşedinţă, trebuie să facă dovada faptului că maşina are inspecţia tehnică periodică ( ITP) valabilă. Favorizăm, astfel, cetăţenii care respectă legea şi ne luăm o măsură suplimentară că nu vom mai avea maşini abandonate care să ocupe spaţii ce pot fi folosite zilnic. 

În completare, am luat decizia de a elibera trotuarele şi locurile de parcare de maşinile care sunt scoase la vânzare şi stau cu lunile pe la colţurile străzilor. Atâta timp cât există internet şi spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile.

Vom continua să sancţionam parcarea neregulamentară deoarece membrii comunităţii trebuie să înţeleagă că nu pot parca maşina după bunul plac. Au fost situaţii în această iarnă, în Capitală, în care transportul în comun a fost blocat din cauza neglijenţei unor şoferi. Este nevoie să înţelegem cu toţii că deplasarea pe drumurile publice trebuie să se realizeze în condiţii optime pentru toţi participanţii la trafic”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte