Comunicate de presă comunicat-primaria-sectorului-6

Published on octombrie 8th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Premiul de excelenţă, obţinut de Primăria Sectorului 6 în competiţia „Oraşul Reciclării 2015”

Primăria Sectorului 6 Bucureşti a obţinut Premiul de Excelenţă în cadrul bătăliei pentru titlul de „Oraşul Reciclării”, ediţia a III-a, fiind una dintre municipalităţile care s-au implicat şi evidenţiat în mod deosebit anul acesta şi care au înregistrat evoluţii favorabile de la o ediţie la alta în ceea ce priveşte promovarea colectării separate a deşeurilor de ambalaje în rândul populaţiei.

Competiţia „Oraşul Reciclării” este un proiect tradiţional care se adresează primăriilor municipalităţilor din România, organizat de Eco-Rom Ambalaje în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015. Criteriile care au stat la baza evaluării celor 46 de oraşe înscrise în proiect au fost: calitatea serviciilor de colectare separată (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în fiecare container), cantitatea de deşeuri colectate şi acţiunile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile. 

Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câştigător al competiţiei. Premiul obţinut i-a adus acestui oraş nu doar titlul de ,,Oraşul Reciclării 2015”, dar şi amenajarea unui spaţiu inedit de relaxare, un parc tematic cu mobilier realizat din materiale reciclabile.

Competiţia „Oraşul Reciclării” a fost iniţiată de Eco-Rom Ambalaje în 2012, obiectivul proiectului fiind acela de a implica şi mobiliza primăriile de municipiu pentru ca serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să crească.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑