Comunicate de presă prescolari

Published on octombrie 7th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Preşcolarii au învaţat regulile de circulaţie rutieră, dar şi cum pot menţine mediul înconjurător curat

Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, prin Direcţiile Protecţia Mediului, Ordine Publică şi Serviciul Circulaţie, au oferit preşcolarilor din cadrul Grădiniţei „King George” din Cartierul Militari lecţii despre educaţia rutieră, dar şi sfaturi despre menţinerea unui mediu înconjurător curat.

Cei 100 de prichindei au învăţat cum şi când se traversează în condiţii de siguranţă, dar şi care sunt semnificaţiile culorilor semaforului, având în vedere că una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere este nerespectarea regulilor de către pietoni.

De asemenea, micuţii au fost informaţi şi despre locurile publice unde se pot juca în siguranţă, iar inspectorii de mediu le-au prezentat câteva din modalităţile pe care le pot adopta pentru menţinerea unui mediu curat şi sănătos.

Poliţiştii locali i-au sfătuit ca, în cazul în care se rătăcesc de casă, să ceară ajutorul unui poliţist şi, foarte important, să-şi cunoască numele, prenumele şi adresa.

Cu prilejul acţiunii, preşcolarii au avut şansa de a învăţa regulile de circulaţie direct de la poliţişti, de a înţelege mai bine rolul poliţistului şi, mai ales, de a conştientiza responsabilitatea fiecărui participant la traficul rutier.

Prin acestă acţiune se doreşte implicarea tuturor copiilor preşcolari şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, dar şi punerea în valoare a capacităţilor acestora în diferite domenii şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑