Stiri scoala-parintilor

Published on iunie 28th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Prima sesiune a proiectului „Şcoala părinţilor”, la final

În lunile mai şi iunie, zece părinţi din comunitatea Sectorului 6 au participat la prima sesiune de workshop-uri din cadrul proiectului „Şcoala Părinţilor”, proiect iniţiat de către Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Prima sesiune a proiectului, care s-a încheiat de curând, a constat în organizarea a şapte întâlniri, fiecare dintre acestea bazându-se pe tot atâtea module:

  • Cine sunt eu, cine eşti tu? (explorarea relaţiei părinte-copil)

  • Comunic şi ascult (dezvoltarea abilităţilor de comunicare)

  • De ce fac ceea ce fac? (descoperirea motivaţiei personale în relaţia părinte-copil şi nu numai)

  • De unde vin copiii? (sexualitatea explicată pe înţelesul copiilor)

  • Pot modela comportamentul copilului meu? (întărirea comportamentelor pozitive ale copilului)

  • Eu şi familia mea (roluri în familie)

  • Ce stiu copiii despre părinţi? (cum privesc copiii cuplul parental)

Sesiunile de lucru au fost de tip deschis, fiecare părinte alegând, în funcţie de nevoi, modulele la care va participa şi au vizat îmbunătăţirea abilităţilor parentale şi împărtăşirea experienţelor personale în creşterea şi educarea copiilor. Părinţii au primit răspunsuri la întrebări şi situaţii concrete cu care s-au confruntat sau se confruntă în relaţia cu proprii copii.

Participanţii au apreciat metoda dinamică de desfăşurare a cursurilor şi posibilitatea de a aplica practic cunoştinţele dobândite.

Scopul proiectului este reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor aferente în cadrul relaţiei părinte-copil, în special în situaţiile copiilor cu deviaţii comportamentale cauzate de traversarea perioadei de pubertate, dar şi a copiilor cu dificultăţi de adaptare şcolară sau de altă natură.

Proiectul „Şcoala Părinţilor” va continua, din toamnă, cu o altă sesiune de workshop-uri destinate altor părinţi dornici a-şi îmbunătăţi abilităţile parentale şi, totodată, relaţia cu proprii copii.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑