Stiri comunicat-primaria-sectorului-6

Published on ianuarie 5th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Primăria Sectorului 6 anunţă cetăţenii că au obligaţia de a înlătura ţurţurii

În această perioadă, ţurţurii formaţi la nivelul acoperişului clădirilor reprezintă un real pericol pentru pietoni. Astfel, se impune înlăturarea acestora pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe – în termen de maxim 24 de ore după încetarea ninsorii – zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.

La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi, pe timpul funcţionării lor.

Ignorarea respectivelor prevederi de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 500 lei şi 2.000 lei.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑