Stiri 1248-_MG_4366

Published on ianuarie 28th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Primăria Sectorului 6 oferă sprijin persoanelor fără adăpost

În luna ianuarie a acestui an, Primăria Sectorului 6, prin echipele de intervenţie ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a identificat 19 persoane fără adăpost, copii, bărbaţi şi femei, care au fost conduse în locaţiile special amenajate pe raza sectorului.

Şapte copii au fost identificaţi pe stradă, dintre care doi au fost adăpostiţi în Centrul de primire în Regim de Urgenţă Arlechino, ceilalţi cinci fiind redirecţionaţi către instituţiile omoloage care au competenţă în rezolvarea situaţiei lor.

Cei 12 adulţi lipsiţi de locuinţă au fost găzduiţi în cadrul centrelor de pe raza Sectorului 6 care dispun de infrastructură specifică şi personal specializat. În aceste locaţii, persoanele fără adăpost identificate beneficiază de hrană caldă şi îmbrăcăminte.

În prezent, adăposturile de pe raza Sectorului 6 gazduiesc 91 de persoane adulte, dintre care 79 bărbaţi şi 12 femei.

În cadrul campaniei destinate persoanelor fără adăpost, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a pus la dispoziţia cetăţenilor numărul de urgenţă 0731.624.849, la care pot fi sesizate astfel de cazuri identificate pe raza sectorului.

Pe toată perioada iernii, dar mai ales în perioadele cu temperaturi negative extreme, echipele de intervenţie ale Direcţiei Generale de Aistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vor monitoriza, în continuare, întreg perimetrul sectorului pentru ca persoanele fără locuinţă, precum şi copiii acestora, să poată beneficia de adăpost, hrană, îmbrăcăminte şi asistenţă medicală de specialitate.

„Campania destinată persoanelor fără adăpost reprezintă o modalitate prin care oferim sprijinul necesar celor fără locuinţă, identificaţi în Sectorul 6.

Astfel, pe parcursul iernii, aceştia beneficiază de serviciile puse la dispoziţie de centrele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi, mai mult decât atât, sunt îndrumaţi în vederea reintegrării în societate”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.  

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑