Comunicate de presă

Published on martie 25th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Primăria Sectorului 6 a sărbătorit Ziua Francofoniei împreună cu vârstnicii Sectorului 6

Pentru membrii Clubului Seniorilor “Mihai Eminescu”, din Sectorul 6, Ziua Francofoniei a fost o bună ocazie de socializare şi de promovare a limbii lui Voltaire în rândul comunităţii.

Ieri, 24 martie a.c., seniorii Cercului de activităţi culturale au organizat un spectacol de tip cafenea literară, aducând în prim plan diverse poezii şi fabule din literatura franceză. La eveniment au participat aproximativ 50 de persoane, membri ai Clubului Seniorilor “Mihai Eminescu”.

Deschis în luna noiembrie a anului 2012, Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” s-a bucurat de un real succes în rândul persoanelor vârstnice din comunitatea Sectorului 6, ceea ce a dus la extinderea acestuia proiect.

„În luna noiembrie a anului trecut, am deschis în toate cartierele din sector noi spaţii de abilitare şi stimulare a vieţii active pentru pensionari, cu un total de peste 1.800 de beneficiari lunar. Centrele oferă noi oportunităţi de exprimare şi reintegrare socială pentru seniorii din sector, aceştia fiind implicaţi într-o amplă gamă de activităţi artistice, aşa cum o dovedeşte şi acest eveniment”, a precizat primarul Rareş Mănescu.

Un număr de şase astfel de centre funcţionează în prezent pe raza sectorului, sub denumirea Complexul de Servicii Sociale “Sfânta Maria”. Centrele derulează programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber, cu scopul stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

Termenul ”francofonie” a apărut spre sfârşitul secolului al XIX-lea pentru a descrie ţările şi persoanele vorbitoare de limbă franceză. Francofonia dobândeşte semnificaţia cunoscută până astăzi câteva decenii mai târziu, când francofonii creează un spaţiu lingvistic propice schimburilor culturale. Nucleul interguvernamental al Francofoniei a fost creat la 20 martie 1970, dată care este celebrată în fiecare an drept  Ziua Internaţională a Francofoniei. Organizaţia Internaţională a Francofoniei reuneşte state şi guverne de pe cinci continente, care au în comun afinitatea pentru limba franceză.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte