Comunicate de presă

Published on februarie 19th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Primăria Sectorului 6 se implică în combaterea violenţei în şcoli

În calitate de susţinător al campaniei ”Viaţa fără violenţă”, iniţiată de asociaţia cu acelaşi nume, Primăria Sectorului 6 s-a implicat în activităţi concrete de promovare a principiilor de toleranţă şi bună înţelegere în unităţile de învăţământ din comunitate.

Cea de-a treia ediţie a campaniei, axată pe acţiuni concrete de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli, a fost lansată ieri, 18 februarie 2016.

 „Prin acest proiect, am facilitat implicarea directă a tinerilor în găsirea unor soluţii care să-i reprezinte şi care să exprime atitudinea lor faţă de fenomenul violenţei în şcoli. Avem datoria să asigurăm un climat de linişte şi siguranţă în toate unităţile de învăţământ din comunitate. Pentru noi toţi, siguranţa copiilor este esenţială. De aceea, creşterea siguranţei în şcoli rămâne o prioritate importantă a mandatului meu. Abordarea problematicii violenţei în şcoli şi licee nu este o noutate pentru administratia publica a Sectorului 6. În ultimii ani, în pararel cu activităţile proiectului „Viaţă fără violenţă”, am implementat programul „Tu alegi!”, în cadrul căruia peste 300 de copii şi adolescenţi din comunitate sunt implicaţi în activităţi cu rol socio-educativ, coordonate de reprezentanţi ai Poliţiei Locale”, a precizat primarul Rareş Mănescu.

O serie de parteneri de marcă, precum Administraţia Prezidenţială, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au susţinut de la început acest program necesar unei societăţi în tranziţie.

Proiectul vizează întâlniri periodice între elevi, profesori, părinţi şi reprezentanţi ai sistemului juridic, organizarea de workshop-uri, campanii de presă şi seminarii la care sunt invitaţi profesionişti din domeniu.

Obiectivul principal al programului îl constituie implementarea la nivel naţional, ca materie obligatorie, a disciplinei „Educaţie juridică”, sub forma unui manual de curs care să fie predată elevilor în şcoli.

Susţinute de profesionişti ai DGASPC Sector 6, cursurile de combatere a violenţei în şcoli sunt urmate de un festival care oferă tinerilor şansa de a se exprima şi de a propune soluţii originale de stopare a acestui fenomen.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte