Stiri logo-primarie6-ro

Published on mai 7th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Primăria Sectorului 6 şi Universitatea Politehnica din Bucureşti, parteneri pentru educaţie

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, şi reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), Ecaterina Andronescu, preşedinte al Senatului, şi George Darie, rector, au semnat recent un acord de parteneriat.

Documentul are ca obiect stabilirea un cadru general de colaborare între cele două instituţii, în vederea sprijinirii reciproce în proiecte educaţionale şi cultural-ştiinţifice.

Astfel, Univeristatea Politehnica se obligă să acorde asistenţă didactică pentru proiectul Şcoala Vocaţională, prin identificarea de aptitudini/talente pentru elevii din învăţământul secundar din Sectorul 6 şi prin îndrumarea acestora către facultăţile care permit dezvoltarea acestor aptitudini. Totodată, sprijină cadrele didactice în vederea derulării de proiecte educaţionale şi culturale.

La rândul său, Primăria Sectorului 6 va colabora cu UPB în vederea organizării de simpozioane şi congrese ştiinţifice, dar se obligă, de asemenea, să acorde oportunităţi de practică pentru studenţi în departamentele instituţiei, pentru diverse domenii: tehnologia informaţiei, electronică, inginerie, calculatoare etc.

Acordul de parteneriat a fost încheiat pentru o perioadă de patru ani, cu posibilitatea prelungirii pe o perioadă mai îndelungată.

Am considerat mereu parteneriatul cu Universitatea Politehnica un lucru necesar pentru Sectorul 6. În urma discuţiilor cu membrii comunităţii, am aflat cu bucurie că mulţi dintre tinerii din sector vor să urmeze drumul ştiinţelor exacte şi al ingineriei. Şcoala Vocaţională îi poate netezi fiecaruia dintre ei calea către o pregătire temeinică, la cele mai înalte standarde şi către o viaţă profesională de succes. De asemenea, pentru că practica este o componentă fundamentală a actului educaţional, Primăria Sectorului 6 va oferi studenţilor Universităţii Politehnice stagii de practică în cadrul instituţiei„, a declarat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Tags: , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑