Primaria ecopolis-01

Published on noiembrie 28th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Primăria Sectorului 6 sprijină Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în implementarea proiectului „Bike My Way”

În cadrul întâlnirii de astăzi, prilejuite de lansarea proiectului „Bike My Way”, Primăria Sectorului 6 a asigurat organizatorii, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, că vor fi sprijiniți în implementarea proiectului.

Elevii Liceului Tehnologic “Costin C. Kiritescu” din Sectorul 6, cei ai Colegiului Național “Ion Neculce” și ai Colegiului Național “George Coșbuc”, se vor întrece în a găsi soluții pentru reabilitarea și extinderea infrastructurii pentru bicicliști.

Primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, a declarat că facilitarea unor condiții decente pentru transportul alternativ reprezintă un obiectiv major pentru Sectorul 6: „Creșterea numărului de mașini, construcțiile la magistrala M5 a metroului, adăugate aglomerării urbane specifice Sectorului nostru, au determinat suprasolicitarea și blocarea arterelor principale. Deplasarea pe bicicletă reprezintă o soluție viabilă, însă doar dacă se poate desfășura în siguranță. Nu trebuie ignorați nici factorii ecologici, Bucureștiul fiind a doua cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană. Sunt convins că vom găsi cele mai bune mijloace de a pune în aplicare concluziile acestei inițiative, pe care o susținem cu toată încrederea.”

Scopul final este acceptarea Bucureștiului pe lista orașelor care participă la Săptămâna Europeană a Mobilității (European Mobility Week). Capitala României nu a fost inclusă pe listă, întrucât nu au fost consemnate acțiuni concrete pentru promovarea transportului alternativ.

[nggallery id=43]


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑