Comunicate de presă SPFPL Sector 6

Published on august 7th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Primăria Sectorului 6 vine în ajutorul cetăţenilor la depunerea dosarelor

Primăria Sectorului 6 a găsit o soluţie pentru a combate birocraţia: cetăţenii care au nevoie de informaţii de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sector 6 pentru a obţine ajutoarele financiare sau  pentru a apela la serviciile sociale de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 nu mai trebuie să facă două drumuri.

DGASPC Sector 6 poate să acceseze, de la 1 august a.c., baza de date de la taxe şi impozite, aşa încât cetăţenii nu mai trebuie să aducă hârtiile doveditoare necesare dosarului propriu.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 colaborează cu Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sector 6 prin solicitarea de informaţii, referitoare la persoanele din comunitatea locală, care solicită  acordarea de prestaţii sau servicii sociale.

Informaţiile solicitate cuprind date despre bunurile mobile/imobile impozabile ale unei persoane, datorii înregistrate către administraţia locală, precum şi bunurile care fac obiectul unei dezbateri succesorale. Până acum, datele de mai sus erau ataşate la dosar de fiecare cetăţean, care trebuia să se ducă personal la direcţia de locală de taxe şi impozite.

 Serviciile din cadrul DGASPC Sector 6 care utilizează astfel de date sunt următoarele:

Serviciul Prestaţii Sociale şi Facilităţi

  • în vederea recuperării prestaţiilor sociale încasate necuvenit de către persoana cu handicap decedată sau familia acesteia, conform prevederilor Legii.nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare.

Servciul Prevenire Marginalizare Socială

  • în vederea acordării/neacordării unor sume de bani pentru plata chiriei, conform prevederilor Legii nr.116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale;

  • în vederea acordării/neacordării ajutorului financiar pentru suportarea unei părţi din datoria înregistrată la furnizorii publici de utilităţi, conform prevederilor Legii nr.116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale.

Serviciul Asistenţă Persoane Vârstnice

  • în vederea verificării titlului de proprietate al persoanei vârstnice în vederea accesării unei măsuri de protecţie socială, conform Legii nr.17/2000 privind protecţia persoanelor vârstnice, cu modificările şi completările ulterioare.

Serviciul Ajutor Social

  • în vederea acordării/neacordării ajutorului social, conform prevederilor Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

  • în vederea acordării/neacordării alocaţiei pentru susţinerea familiei, conform prevederilor Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei;

  • în vederea acordării/neacordării tarifului social la furnizorul de energie electrică, conform prevederilor Ordinului nr.38/2005 pentru aprobarea Procedurii privind condiţiile şi modul de acordare a tarifului social consumatorilor casnici de energie electrică, emis de ANRDE.

De asemenea, respectivele informaţii sunt necesare şi în vederea verificării beneficiarilor de ajutor de încălzire a locuinţei, conform prevederilor OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑