Stiri complexul_favorit_1977

Published on august 5th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Primarul Rareș Mănescu a semnat astăzi documentele prin care Cinematografele Favorit și Giulești ajung la comunitatea Sectorului 6

Cele două foste cinematografe, Favorit și Giulești, intră în patrimoniul Sectorului 6 după mai mulți ani de eforturi ale Primarului Rareș Mănescu, susținute de Grupul Inițiativa Favorit”.

Astăzi, 5 august, reprezentanții Primăriei Sectorului 6, împreună cu delegații Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm au făcut o vizită la cele două locații, după care au semnat protocoalele de predare-primire.
 
Semnarea protocoalelor reprezintă finalizarea cu succes a demersului inițiat de Primarul Rareș Mănescu încă din 2012, prin cererile oficiale de preluare în patrimoniul Sectorului 6 a fostelor cinematografe Favorit și Giulești, solicitări adresate RADEF – RomâniaFilm. Documentele semnate astăzi consfințesc aplicarea legii în vigoare, care atribuia aceste două obiective de interes local comunității Sectorului 6.
 
Odată cu finalizarea acestor ultime proceduri legale, devine posibilă continuarea proiectului de reamenajare a fostului Cinematograf Favorit, prin transformarea acestuia într-un Centru Cultural Multifuncțional. Acest proiect a fost bugetat încă din anul 2013 de către administrația publică locală, la inițiativa primarului Rareș Mănescu. Istoria proiectului precum și toate etapele care vor urma sunt prezentate, dezbătute și actualizate permanent pe site-ul dedicat: www.cinemafavorit.ro
 
Fostul cinematograf Giulești va fi și el reintrodus în circuitul cultural și redat comunității locale care are atât de mare nevoie de spații de acest fel, ușor accesibile și adaptate nevoilor zonei.
 
Primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, își exprimă recunoștința și aprecierea pentru acțiunile reprezentanților Grupului Inițiativa Favorit”, care au fost la fel de activi astăzi, la încheierea cu succes a demersului de preluare, precum au fost în tot acest timp, chiar și atunci când proiectul de reamenajare a fostului Cinematograf Favorit într-un spațiu cultural multifuncțional era doar un vis.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑