Comunicate de presă

Published on iunie 1st, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Primarul Rareş Mănescu a pus la punct un nou parteneriat în beneficiul cetăţenilor Sectorului 6

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au purtat astăzi discuţii cu domnul Hacı Ahmet Daştan, directorul biroului TIKA (Agenţia Turcă pentru Colaborare şi Coordonare) în România, în vederea realizării unui parteneriat pentru dezvoltarea comunităţii Sectorului 6.

Întâlnirea a fost iniţiatiată de TIKA şi vizează implementarea unor proiecte comune Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA),

“TIKA îşi doreşte să investească în programe de care să beneficieze membrii comunităţilor locale. Acesta este unul dintr-o întreagă serie de proiecte pe care TIKA îşi propune să le realizeze în România şi suntem bucuroşi că reprezentanţii Agenţiei doresc să lucrăm împreună pentru creşterea calităţii vieţii în Sectorul 6”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA) este o prezenţă constantă în România, fiind activă cu proiecte în peste 120 de ţări. În toamna anului trecut, TIKA a inaugurat primul său proiect din Capitala României, şi anume noul laborator al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport.

Reprezentanţii TIKA au mai inaugurat la Constanţa o serie de proiecte educaţionale, printre care şi dotarea cu echipamente IT a unei şcoli unde învaţă atât copii români, cât şi turci.

Contribuţia Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă TIKA a fost recunoscută, în februarie a.c,  în cadrul galei „Premiile Nine O’Clock 25 de ani”, eveniment organizat de cotidianul de limbă engleză „Nine O’Clock”.

Agenţiei TIKA i-a revenit distincţia „Cea mai implicată organizaţie inter-guvernamentală în proiecte socio-culturale din România”, pentru numeroasele proiecte de succes în sănătate, educaţie, cultură şi sport desfăşurate în România.

Despre TIKA

Fondată în anul 1992, TIKA şi-a început activitatea prin finanţarea şi implementarea unor proiecte de natură socială, culturală şi de sănătate în ţări din întreaga lume. Aflată în subordinea directă a Instituţiei Primului Ministru al Turciei, TIKA implementează în prezent proiecte în diverse domenii precum educaţie, cultură, sănătate, agricultură, finanţe sau turism în mai mult de 120 de ţări.

TIKA este o agenţie aflată în subordinea directă a Primului Ministru al Turciei. Din februarie 2015, România a fost adăugată pe lista de birouri ale agenţiei. În total, în cei 24 de ani de activitate, TIKA a realizat peste 13.700 de proiecte.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte