Comunicate de presă

Published on noiembrie 18th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Primarul Rareş Mănescu solicită Administraţiei Fondului Imobiliar să aloce Sectorului 6 trei apartamente care să fie ulterior repartizate drept locuinţe sociale

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a solicitat în repetate rânduri Administraţiei Fondului Imobiliar (A.F.I.) punerea la dispoziţia autorităţii locale Sector 6 a trei apartamente situate pe str. Veteranilor.

O grădiniţă ce funcţiona în trei apartamente, cele cu nr. 20, 21 şi 22, situate în str. Veteranilor nr. 4, bloc M14, sc. 2, Cartier Militari, Sector 6, a fost mutată într-un imobil adecvat desfăşurării activităţii, spaţiile în cauză fiind comunicate ca libere de către S.C. ORIZONT S.A.

De la preluarea mandatului, în iunie 2012, primarul Rareş Mănescu a dispus să fie făcute toate demersurile necesare pentru ca aceste apartamente să fie alocate Sectorului 6, în vederea repartizării lor către persoanele care erau pe lista de atribuire de locuinţe sociale, conform dispoziţiilor Legii privind locuinţele nr. 114/1996. În urma acestor demersuri, Primăria  Sectorului 6 a primit un răspuns în care se menţiona că apartamentele în cauză au statut de spaţiu cu altă destinaţie şi urmează a fi repartizate conform reglementărilor legale aplicabile în astfel de cazuri.

În anul 2015, primarul Rareş Mănescu a dispus să se revină asupra documentaţiei, demers în urma căruia s-a constatat că acestea sunt încă neocupate. A.F.I. a confirmat că apartamentele respective figurează în continuare ca spaţii cu altă destinaţie, libere, nerepartizate. Dat fiind deficitul grav de locuinţe destinate categoriilor defavorizate cu care se confruntă Sectorul 6, primarul Rareş Mănescu a solicitat din nou Primăriei Generale sprijinul necesar astfel încât apartamentele în cauză să redobândească destinaţia ce le-a fost dată prin construcţie şi anume de locuinţe, iar unităţile locative în cauză să fie puse la dispoziţia Primăriei Sectorului 6  în vederea repartizării.

“În evidenţele administraţiei publice se regăsesc 500 de cereri pentru locuinţe sociale. Cu resurse bugetare limitate, primăria de sector nu-şi poate permite să construiască imobile pentru persoanele înscrise pe listă. De aceea, ne bazăm pe repartizările operate de către Primăria Capitalei, prin Administraţia Fondului Imobiliar. Acest lucru este esenţial, având în vedere că din anul 2010 doar două garsoniere au fost repartizate celor nevoiaşi, înscrişi pe listele de locuinţe sociale”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Precizăm că în ultimii cinci ani nu a mai fost pus la dispoziţia Primăriei Sectorului 6 niciun apartament cu 2 sau 3 camere (indiferent dacă ne referim la locuinţe sociale sau la cele aflate în proprietatea privată a statului/Municipiului Bucureşti), aceasta în condiţiile în care numărul familiilor ce se adresează instituţiei cu cereri de locuinţă creşte de la an la an.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte