Primaria IMG_1788_ovidiu_micsik (Custom)

Published on martie 21st, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a deschis campania „Plantează un copac pentru sănătatea ta!”

În  contextul  marcării  „Lunii  Pădurilor”,  în  perioada  15  martie  –  15 aprilie, Primarul  Sectorului  6,  Rareş  Mănescu, Ministrul  delegat pentru  Ape,  Păduri  şi Piscicultură,  doamna  Lucia  Ana  Varga, şi deputatul PNL în colegiul 26 Militari, Răzvan Mironescu,  au  participat  astăzi,  21.03.2013,  la  o  acţiune  în cadrul căreia au fost sădiţi peste 20 de copaci în zona Grozăveşti din Sectorul 6.

Evenimentul face parte din campania ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!”, desfăşurat la iniţiativa Ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Proiectul  urmăreşte  conştientizarea  importanţei  copacilor  pentru  calitatea mediului în care trăim, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, precum şi rolul educativ şi de responsabilizare pe care îl are gestul de a sădi un copac.

“Astăzi  am  avut  deosebita  plăcere  să contribui  la  îmbunătăţirea spaţiului  verde în sectorul nostru, care este deficitar la capitolul spaţii verzi.  

Cu toţii cunoaştem privilegiile pe care ni le oferă prezenţa copacilor în mediul în care trăim şi nevoia de verde în mediul urban. Avem nevoie de aer mai curat.  Participând  direct  la  plantarea  pomilor,  ne  simţim  integraţi  într-o comunitate  căreia  îi  pasă  de  mediul  înconjurator  şi  care  se  preocupă  de  frumuseţea peisagistică  urbană.

 Şi  asta  vrem  să  demonstrăm  prin  cei  15.000  de  copaci  pe  care îi  vom  sădi  împreună  în  această  lună”,  a  declarat  Primarul  Sectorului  6,  Rareş Mănescu.

“Am iniţiat acţiunea “Plantează un copac pentru sănătatea ta”, pentru a da ocazia oricărui cetăţean doritor să facă acest gest civic de a planta un pom. Este nevoie ca oamenii  să realizeze că natura trebuie preţuită şi că trebuie să o ocrotim pentru a ne proteja viaţa. Trebuie să conştientizăm că arborii sunt sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Această acţiune, care se va desfăşura la nivel naţional, permite oricui să ia de la corturile special amenajate, în colaborare cu primăriile şi cu Romsilva, un arbore pe care să-l sădească.

Am venit aici, pentru a da startul acestei campanii, alături de domnul Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6, a cărui preocupare pentru un mediu sănătos este bine cunoscută”, a declarat Lucia-Ana Varga, Ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

Primăria Sectorului 6 a amenajat cu ajutorul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6  şi a Centrului Cultural European Sector 6, trei puncte de distribuţie a puieţilor. De la acestea, orice locuitor al Sectorului 6 va putea lua un copac pentru a-l sădi acolo unde consideră de cuviinţă.

Cele trei puncte se află în Drumul Taberei, la intrarea în parc dinspre piaţă; în Militari, deasupra pasajului Lujerului şi în Crângaşi, la intrarea în parc dinspre metrou.

La corturi vor fi distribuiţi zilnic, puieţii de arbori, de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, şi sâmbăta, între 09:00 şi 12:00.

[nggallery id=66]

Tags: , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑