Comunicate de presă Conacul_Golescu-Grant

Published on octombrie 26th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Prin proiectul SocialXChange, Dovleacul Auriu prinde viaţă în Sectorul 6

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti! Cică a fost odată un dovleac galben-gălbior şi cam rotunjor, magic-fermecat, gata de pictat! Cu el se mândreau toţi copiii din palat, prinţii şi prinţesele care…”

Pentru a scrie împreună şi restul poveştii, primarul Rareş Mănescu vă invită alături de noi în data de 30 octombrie la ora 16.00, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant”, pentru a da viaţă dovlecilor care aşteaptă cuminţi să fie decoraţi de mâinile pricepute ale celor mici.

Înscrierile se fac pe adresa de mail [email protected], iar pentru a putea lua parte la activităţi, cei mici vor cere ajutorul părinţilor, deoarece adulţii trebuie să aducă diferite produse alimentare neperisabile (conserve, ulei, orez, zahăr etc.) în valoare de minim 50 de lei, care vor ajunge la oamenii nevoiaşi din comunitate, prin proiectul SocialXChange.

dovleac pictat

Am ales dovleacul auriu ca simbol uşor de recunoscut al sărbătorii de Halloween, pe care îl vom transforma, la finalul zilei, într-un personaj de basm românesc. Însă acţiunea de vineri nu este doar culturală, ea are un scop mult mai important. Prin accest eveniment caritabil, la care fiecare părinte va contribui cu bunuri neperisabile în valoare de 50 de lei, susţinem implicarea cetăţenilor în activităţile magazinului SocialXChange, proiectul DGASPC Sector 6 care beneficiază de recunoaştere naţională şi europeană. Este esenţial să păstrăm viu spiritul de întrajutorare în comunitate şi sunt convins că, prin intermediul acestui eveniment, vom insufla şi celor mici bucuria de a-şi ajuta aproapele”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Principiul care stă la baza înfiinţării magazinului SocialXChange din Calea Crângaşi, nr.3, este foarte simplu şi are nevoie doar de ajutorul oamenilor deosebiţi care vor şi pot dona diferite produse (cu precădere alimente), pentru că în comunitate există oameni care nu-şi permit să achiziţioneze bunurile de care au nevoie, dar vor să muncească pentru ele. SocialXChange reduce necesitatea accesării de servicii sociale, prin oferirea unui loc temporar de muncă (în folosul comunităţii) persoanelor care traversează o perioadă grea din punct de vedere financiar şi au domiciliul pe raza Sectorului 6.

Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu bani), iar cei care acumulează puncte, au acces la produsele existente în incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animaţie, cursuri pentru copii de şah, informatică, dansuri etc), a explicat primarul Rareş Mănescu.

Vă aşteptăm cu drag, pentru a participa împreună la un eveniment important pentru comunitate!

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑