Stiri tineri-voluntari-sector-6

Published on martie 21st, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Program intergeneraţional în Sectorul 6

În cadrul unui program derulat cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, cei peste 80 de seniori găzduiţi la Complexul de Servicii Sociale „Floare Roşie” au primit vizita tinerilor voluntari din cadrul Şcolii de voluntari Sector 6.

Acesta este o primă întâlnire dintre seniori şi cei opt tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani care au absolvit Şcoala de Voluntari, în cadrul programului intergeneraţional de integrare socială care are ca scop atât stimularea comunicării, cât şi diminuarea sentimentului de sigurătate şi izolare socială a vârstnicilor.

Voluntarii care sunt la prima experienţă în lucrul cu bunicii, îi vor vizita pe aceştia de două ori pe lună cu precădere în apropierea sărbătorilor creştine şi a zilelor de naştere a acestora, vor realiza activităţi în aer liber, activităţi de terapie ocupaţională.

Şcoala de Voluntari” este un proiect de educaţie non-formală unde voluntarii pot experimenta spiritul civic şi îşi pot folosi ideile şi energia în folosul comunităţii, de la începutul proiectului, din anul 2013, fiind pregătite pentru activiţăti de voluntariat peste 70 de persoane. În funcţie de disponibilităţi şi afinităţi aceştia participă activ la realizarea proiectelor sociale alături de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 lucrând cu copii din centrele de zi, copii cu handicap, bătrâni şi adulţi defavorizaţi.

Persoanele care doresc să fie voluntari în cadrul proiectelor sociale din Sectorul 6 se pot înscrie la [email protected]

tineri-voluntari-sectorul-6-01

tineri-voluntari-sectorul-6

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑