Stiri comunicat-primaria-sectorului-6

Published on februarie 16th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Proiect de educaţie pentru diversitate în Sectorul 6

Marţi 17 februarie, începând cu orele 12:00,  în incinta şcolii nr. 161, din Calea Giuleşti 486 A, va avea loc conferinţa de lansare a  proiectului PIED – „Program integrat de educaţie pentru diversitate”.

Proiectul este implementat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Romano ButiQ şi va fi derulat în perioada decembrie 2014 – aprilie 2016.

Programul PIED urmăreşe îmbunătăţirea participării în sistemul de educaţie, a copiilor cu risc de excluziune socială şi economică. Folosind metode de educaţie non-formală şi teme ale educaţiei pentru diversitate (în activităţile adresate copiilor, părinţilor lor şi în instruirea specialiştilor care lucrează cu copii vulnerabili), alături de suport material oferit copiilor, proiectul reduce în mod eficient barierele care fac dificilă participarea copiilor vulnerabili în sistemul de educaţie.

Proiectul se desfăşoară în şcolile Generale nr. 161 şi nr. 153 din Sectorul 6, având ca beneficiari principali 160 de copii cu vârste cuprinse între 6 si 15 ani, dintre care 100 de copii de etnie romă.

Valoarea totală a finanţării este de 1.261.428,71 RON, sumă accesată prin Programul RO10 – CORAI, Consiliul Local al Sectorului 6 urmând să asigure sustenabilitatea pentru o perioadă de cel puţin 5 ani de la încheierea finanţării.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑