Comunicate de presă

Published on noiembrie 20th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Proiectele sociale iniţiate de primarul Rareş Mănescu, premiate la Conferinţa Internaţională „Inovaţie şi calitate în sectorul public”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a obţinut premiul I cu buna practică ”Complex de Servicii de Recuperare” la Pilonul 1: Cooperare internaţională pentru modernizarea serviciilor publice în cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), ce a avut loc ieri, 19 noiembrie, la Sibiu. Premiul a fost însoţit de o diplomă şi un laptop.

De asemenea, Magazinul SocialXChange a obţinut premiul II în cadrul Pilonului III – Metode şi practici de stimulare a participării cetăţenilor la viaţa publică, fiind întrecut doar de Primăria Oradea cu aplicaţia mobilă „Oradea City report”. Pentru premiul II, Magazinul SocialXChange a primit şi o tabletă.

Este al treilea premiu pe care Sectorul 6 îl primeşte pentru proiectul SocialXChange, în mai puţin de două luni.  Iată că proiectul implementat de DGASPC  este din nou premiat la nivel naţional şi european, după distincţiile pe care le-a obţinut luna trecută la Luxembourg şi, în urmă cu câteva zile, în Olanda. Suntem onoraţi şi mândri pentru aceste recunoaşteri la nivel european şi pentru că putem dezvolta şi îmbunătăţi relaţia comunitate – autoritate locală”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

SocialXChange

Complexul de Servicii de Recuperare din str. Bascov nr. 14-18, Sector 6 ajută 900 de copii din comunitate, afectaţi de diverse dizabilităţi precum: tulburări de spectru autist, Sindrom Down, ADHD, întârziere psihică, epilepsie, întârziere în dezvoltarea limbajului, dizabilităţi locomotorii şi somatice. Cei mici beneficiază de terapie de specialitate (terapie psihologică, senzorială, individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere părinţi, grup de suport, fizioterapie), iar personalul care lucrează cu copiii afectaţi de dizabilităţi beneficiază de formare profesională continuă, prin colaborarea Primăriei Sectorului 6 cu specialişti americani de talie internaţională, tocmai pentru a răspunde punctual nevoilor fiecărui copil în parte.

În acest sens, în luna noiembrie, 60 de specialişti implicaţi direct în lucrul cu copiii afectaţi de dizabilităţi au participat la seminarul ”Repere, perspective, realităţi în recuperarea copilului cu dizabilităţi”, susţinut de Elizabeth Shaffer, Dawn Hoffman, Julie Miller, Marinela Raţă, specialişti de talie internaţională, cunoscuţi pentru contribuţiile de valoare în domeniul terapiei ocupaţionale, care au vorbit şi despre terapia senzorială, noi tehnici de întrebuinţare a acestui mediu aparte, existent în cadrul Complexului de Servicii de Recuperare.

Magazinul SocialXChange din Calea Crângaşi nr. 3, Sector 6, direcţionează donaţiile venite din partea cetăţenilor sau a firmelor către persoanele nevoiaşe, în schimbul prestării unor activităţi în folosul comunităţii Sectorului 6. Proiectul îi răsplăteşte pe donatori cu servicii din cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 6, iar beneficiarilor le oferă posibilitatea de a-şi alege dintre produsele donate, iar celor interesaţi, le oferă consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă stabil care să le asigure un nivel mai bun de trai.

Grija faţă de mediul înconjurător, rezultată din realocarea judicioasă a resurselor, constituie încă un punct forte al programului. Sistemul de puncte pe baza căruia funcţionează acest concept exclude aportul banilor din întregul proces de evaluare a produselor, serviciilor şi activităţilor prestate ceea ce face din acest proiect unul eficient şi inedit.

Conferinţa internaţională „Inovaţie şi calitate în sectorul public” s-a aflat la cea de-a VIII-a ediţie şi doreşte să evidenţieze modele de succes implementate la nivelul instituţiilor/autorităţilor publice din România.

SocialXChange SocialXChange SocialXChange

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte