Comunicate de presă o7SCAR 002

Published on mai 5th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Proiectul educaţional o’SCAR – Şcoala Comercială Austriacă din România

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor alături de Ambasada Austriei – Secţia Comercială  şi şapte companii cu renume şi vor demara în septembrie 2015, la Colegiul Economic “Costin C. Kiriţescu” din Sectorul 6, proiectul educaţional o’SCAR – Şcoala Comercială Austriacă din România, prin care elevii se pot forma ca profesionişti în meseria de comerciant-vânzător. Astăzi a avut loc conferinţa de presă prilejuită de lansarea  proiectului, la sediul Ambasadei Austriei, Sectia Comerciala.

Companiile: Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic şi Kika vor asigura pregătirea practică a tinerilor alături de cei mai buni profesionişti din retail.

„Primaria Sectorului 6, prin Administratia Scolilor, acorda tot suportul necesar desfăşurării proiectului Şcoala Comercială Austriacă din România. Suntem mândri că acest proiect se desfăşoară în Sectorul 6, într-o şcoală cu rezultate foarte bune, care acum beneficiază de noi oportunităţi în dezvoltarea şi calificarea elevilor.

Formarea profesională este foarte importantă pentru dezvoltarea unei economii sănătoase, iar sistemul educaţional trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor companiilor private. Astfel, tot mai mulţi absolvenţi ai cursurilor, fie ele liceale, post-liceale sau universitare, îşi vor îmbunătăţi şansele de a fi angajaţi.

Primaria Sectorului 6 susţine parteneriatele public-private, parteneriate care oferă beneficii tuturor părţilor implicate, mai ales că acest protocol de colaborare vizează o componentă esenţială – cea educaţională”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

“Atât Ambasada, cât şi cele şapte companii şi administraţia publică locală privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investiţie în societatea românească, pe fondul nevoii de profesionişti în retail. Ceeace face ca proiectul o’SCAR să fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul că are la bază sistemul dual, o particularitate a învăţământului din ţări precum Austria şi Germania, care pune un accent sporit pe pregătirea practică şi priveşte colaborarea dintre şcoli şi angajatori”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial încadrul Ambasadei Austriei la Bucureşti.

Şcoala Comercială Austriacă din România presupune introducerea a două clase de învăţământ profesional în cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kiriţescu”. Programul are o durată de trei ani şi oferă absolvenţilor de clasa a VIII-a cursuri de formare profesională în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar şi non-alimentar (încălţăminte, fashion, sport, mobilier).

Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor învăţa de la cei mai buni profesionişti din departamentele companiilor implicate în proiect. Componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică). De altfel, la finalizarea cursurilor, absolvenţii o’SCAR vor avea prioritate în procesele de recrutare ale celor şapte retaileri.

În plus, elevii vor putea primi o bursă lunară de până la 400 de lei, în funcţie de rezultatele obţinute, şi vor beneficia de decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada studiilor.

După absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european.

Înscrierea în program se va desfăşura în trei etape, astfel: etapa I– în perioada  8-12 iunie 2015 şi pe 15 iunie, etapa II – între 20 şi 21 august 2015 şi etapa III–a  în perioada 3-4 septembrie 2015.

În etapa de preselecţie, candidaţii vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanţi ai companiilor partenere în proiect, cu care vor avea un interviu.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑