Comunicate de presă

Published on ianuarie 19th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Proprietarii au obligaţia de a îndepărta ţurţurii de pe acoperişuri

Ca urmare a ninsorii din weekend şi a gerului din această perioadă, ţurţurii formaţi la nivelul acoperişurilor reprezintă un real pericol pentru pietoni, astfel că se impune înlăturarea acestora în timp util pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe – în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii – zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale. La imobilele în care, la parter, funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor.

Ignorarea acestor prevederi de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 500 lei şi 2.000 lei.

“Încă din această dimineaţă, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au demarat acţiunile de verificare şi modul în care persoanele fizice şi juridice au respectat măsurile impuse. În cazul nerespectării acestora, inspectorii vor aplica sancţiunile legale, a declarat primarul Rareş Mănescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte