Comunicate de presă Consultarea publică creşte performanţa administrativă

Published on februarie 4th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Rareş Mănescu: „Consultarea publică creşte performanţa administrativă”

Reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6 au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la dezbaterea „Deciziile publice şi viaţa reală”. Întâlnirea a fost organizată de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), alături de grupurile de iniţiativă SOS Parcurile Clujului, Asociaţia Human Catalyst, Asociaţia FILIA, Grupul Civic „Salvaţi Parcul Drumul Taberei”, Grupul Civic „Luptăm pentru Aleea Lunguleţu” şi Decât O Revistă.

În cadrul dezbaterii, doamna Daniela Nicolescu, consilier în cadrul Consiliului Local al Sectorului 6 şi preşedinte al Comisiei de Buget – Finanţe, a purtat un dialog constructiv cu membrii iniţiativelor civice din Sectorul 6 şi a schiţat agenda unei viitoare întâlniri între autoritatea publică şi reprezentanţii societăţii civile.

„Primăria Sectorului 6 nu se află la primele întâlniri cu asociaţiile şi grupurile de iniţiativă civică din comunitate. Am organizat dezbateri publice şi discuţii cu reprezentanţii comunităţii pe teme de interes local – rezolvarea situaţiei câinilor comunitari, obligativitatea uniformelor în şcoli, noile modificări discutate în Parlament ale Legii 230/2007 pentru asociaţiile de proprietari şi bugetul instituţiei pentru anul 2016 sunt doar câteva exemple. Consultarea publică este un demers care creşte performanţa administrativă şi dovedeşte seriozitatea cu care tratăm transparenţa instituţională. Este important ca membrii comunităţii să ştie ce se petrece în procesul de luare a deciziilor care afectează Sectorul 6, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Scopul reuniunii a fost găsirea celor mai bune soluţii pentru probleme actuale, cu participarea activă a reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale şi a instituţiilor publice. Dovedind deschidere, comunicare şi colaborare din partea ambelor părţi, se ajunge la un consens, iar soluţiile se materializează.

Susţinând iniţiativa organizatorilor dezbaterii „Deciziile publice şi viaţa reală”, Primăria Sectorului 6 informează că, în perioada următoare, consultările dintre autoritatea publică locală şi reprezentanţii societăţii civile vor continua în cadrul unor întâlniri care se vor desfăşura la sediul instituţiei – Calea Plevnei nr. 147 – 149.

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte