Comunicate de presă

Published on martie 25th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Rareş Mănescu: „În curând, fostul Cinema Favorit va fi redat comunităţii”

Primarul Rareş Mănescu informează că autoritatea locală a Sectorului 6 a făcut demersurile necesare în vederea obţinerii autorizaţiilor pentru a fi putea fi demarate lucrările de reabilitare a clădirii fostului Cinematograf Favorit. În bugetul pe anul 2016, Primăria Sectorului 6 a prevăzut suma de 7,9 milioane lei pentru începerea lucrărilor de modernizare.

Aici ar urma să funcţioneze Centrul Cultural Multifuncţional – locul unde se vor derula programe şi proiecte culturale, pe plan naţional şi internaţional, reuşindu-se, astfel, menţionarea Sectorului 6 pe harta culturală europeană.

„Ne-am consultat permanent cu membrii comunităţii în ceea ce priveşte viitorul Cinematografului Favorit. Mulţi dintre locuitorii din Sectorul 6, în special cei din Drumul Taberei, sunt legaţi sufleteşte de acest loc, unde au petrecut momente frumoase cu ani în urmă. Ne dorim-l redăm comunităţii cât mai curând”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Amintim că, în urma şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ce a avut loc în data de 26 noiembrie 2015, Cinematografele Giuleşti şi Favorit au trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, conform HCGMB nr. 213.

Totodată, la iniţiativa primarului Rareş Mănescu, Centrul Cultural European Sector 6 a făcut demersuri pentru ca viitorul Centru Cultural Multifuncţional ce îşi va desfăşura activitatea în sediile fostelor Cinematografe Favorit şi Giuleşti să fie inclus în Reţeaua Europeană a Centrelor Culturale. Scopul este acela de a dezvolta un mai bun dialog intercultural cu partenerii europeni, de a realiza schimburi de experienţă şi de a atrage finanţări necesare vieţii culturale a Sectorului 6.

Pe site-ul dedicat – www.cinemafavorit.ro – este prezentat istoricul proiectului şi sunt dezbătute şi actualizate etapele care vor urma.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte